2021. november 04.
Ezért tanulj angolul!

Rengeteg oka van annak, hogy miért is jó ötlet megtanulni egy új nyelvet. Lehetővé teszi, hogy új emberekkel kommunikálj. Segít más szemszögből látni a dolgokat, vagy mélyebben megérteni egy másik, a miénktől teljesen eltérő kultúrát. Sőt, még az egészségre is jótékony hatással van, mivel tanulmányok kimutatták, hogy a két vagy több nyelvet beszélő emberek idősebb korukban aktívabb elmével rendelkeznek.

Ok tehát számtalan van a nyelvtanulásra, ám még ma is több mint hatezer különböző nyelv létezik, így azt bátran kijelenthetjük, hogy kénytelenek vagyunk választani, hisz mindet nem lehet elsajátítani. Ha pedig választani kell, akkor elsőre a legtöbben az angolt ajánlják. Véletlen lenne? Korántsem. Világszerte több, mint 400 millió ember anyanyelve az angol, és ami ennél is fontosabb adat, hogy az országok  több, mint negyedében hivatalos nyelv. Mi több, az angol a világ többi részének  a nem hivatalos “második nyelve”. Bár a mandarin és a spanyol összességében több ember anyanyelve, a világon a legtöbb ember úgy dönt, hogy az anyanyelv után megtanul valamennyire angolul is. Valójában minden ötödik személy beszél vagy ért legalább egy kicsit angolul. Ez rengeteg ember, akikekkel úgy kommunikálhatsz, hogy ahhoz elég egyetlen nyelvet megtanulnod. Ez egy óriási lehetőség.

Hisz a nagyobb cégek egyre inkább nemzetköziek, többségük szinte minden tárgyalást angol nyelven folytat le, függetlenül attól, hogy a világ mely részén találhatóak. A jól fizető állásoknál ma már szinte alapfeltétel, hogy jól kommunikáljunk angolul, mindegy, hogy melyik országban dolgozunk. Emellett persze az sem utolsó szempont, hogy angol nyelvtudással sokkal könnyebbé válik az utazás. Bárhová is mész nyaralni, vagy kalandozni, ha a helyiek annyira nem is beszélik a nyelvet, szinte biztos, hogy találsz valakit, aki ért angolul. Több indok pedig talán nem is szükséges ahhoz, hogy belássuk: ha csak egy plusz nyelvet tanulunk meg, akkor a legbölcsebb választás az, ha az angolt választjuk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs