2022. július 24.
Ezért jó, ha van a háznál egy magasnyomású mosó

Vannak olyan szerszámgépek és eszközök, amelyekről egészen odáig nem is gondoljuk, hogy mennyire hasznosak, amíg be nem szerzünk egyet. Tipikus példa erre a magasnyomású mosó, amely első blikkre teljesen feleslegesnek tűnik, hisz ha autót akarunk tisztítani, akkor elgurulunk a legközelebbi mosóig, és némi aprópénz árán letudjuk a feladatot.

Ehhez mérten egy ilyen gép beszerzése nem tűnik túl jó befektetésnek, és amennyiben egy panellakásban élünk, akkor valószínűleg ez tényleg így is van. Ám családi házban már egész más a helyzet, ott ugyanis sokkal könnyebben ki tudjuk használni a gép előnyeit, amelyek bőven túlmutatnak az autómosáson, noha az is igaz, hogy ha csak és kizárólag ilyen céllal használjuk, akkor is nagyon hamar visszahozza az árát – arról nem is beszélve, hogy otthon, nyugodt körülmények között sokkal alaposabb munkát végezhetünk -. Ám a magasnyomású mosó számtalan egyéb esetben is jó szolgálatot tesz.

Bizonyos felületek takarítása ugyanis iszonyú energiaigényes, gondoljunk csak például egy járdára, amelyen több év pora van lerakódva, vagy egy garázs előtti, térköves területre, amely már nyomokban sem emlékeztet az újkori kinézetére. Ám ha kicsit feljebb merészkedünk, akkor egy terasztető, vagy egy csatornatisztítás is izzasztó mutatványnak ígérkezik, ha azt puszta kézzel és manuális eszközökkel kell végrehajtani. Ezekre a feladatokra azonban tökéletesen alkalmas még a legegyszerűbb modell is, és játékos könnyedséggel, gyakorlatilag megerőltetés nélkül tisztíthatjuk meg az összes kinti felületet. Emellett azonban akár szőnyegek mélytisztítására is tökéletesen alkalmas egy magasnyomású mosó, s tekintettel arra, hogy az erre szakosodott cégek egy nagyobb kárpitért súlyos tízezreket is elkérnek, nem is kérdés, hogy megéri-e beruházni egy ilyen masinára. Vásárláskor arra ügyeljünk, hogy kellő kábelhosszal rendelkezzen a gép, no és nem árt rögtön venni egy habosító tartályt is, mert annak szinte folyamatosan hasznát vesszük majd.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs