2022. június 28.
Ezért jó az őszi esküvő

Amikor az ifjú pár a lagziját tervezi, akkor az esetek döntő többségében egy verőfényes nyári nap képe lebeg a szemük előtt. Ilyenkor nincs meg az a kockázat, hogy fázni fog a vendégsereg, sőt, jó eséllyel az eső sem veri el a násznépet.

Emellett pedig a nyár valahogy mindig a felszabadult öröm szimbóluma, emiatt aztán másik időpont nem is nagyon kerül a képbe, holott nagyon is érdemes elgondolkodni azon, hogy jobban járunk, ha egy kicsit eltérünk a hagyományoktól és a berögződésektől. A legkézenfekvőbbnek pedig az őszi – egész pontosan a kora őszi – időpont mondható, ráadásul rengeteg érv van, ami amellett szól, hogy ne a nyári hónapok közül válasszunk. Az egyik ilyen mindjárt a csúcsidőszak kérdése. Mivel a legtöbb pár a június-július-augusztus szentháromságból szeretne kiszakítani egy napot, így ekkor lesz a legnehezebb dolgunk. Akár esküvőszervezőt, fotóst, vagy épp zenekart keresünk, mindegyiknek ilyenkor van leginkább betáblázva az ideje, ez pedig oda vezethet, hogy kompromisszumokat kell kötnünk.

Ha pedig esküvőről van szó, – főképp, ha nagyszabású lagziról -, akkor a kompromisszum az utolsó, ami szeretnénk. Emellett az időjárás is csalóka kérdés. Persze megvan az esélye annak, hogy tökéletes idő lesz a nagy napon, ám nyáron ugyanúgy lehet vihar, arról nem is beszélve, hogy az sem épp a legszerencsésebb, ha kánikula van, mert a forróság éppúgy tönkreteheti a pillanatot, mint a hideg. Szeptemberben, illetve októberben azonban a legtöbbször kellemes, az idő, pont alkalmas egy lagzira. Végül pedig ne becsüljük alá az őszi táj hangulatát. A verőfényes napfény helyett a változó természet tökéletes hátteret kínál a fotózáshoz, és ebben az időszakban könnyebb összeszedni a násznépet is, hisz már mindenki túl van a nyaraláson, és jobban ráér, mint a nyár közepén.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs