2021. július 02.
Ezért fontos a multivitamin

Korunk egyik népbetegsége a túlhajszoltság, fáradékonyság, levertség. Sokan ezeket a tüneket betudják annak, hogy sokat dolgoznak, túlóráznak, és otthon sem képesek eleget pihenni, hisz a ház körüli teendők is rengeteg időt felemésztenek.

Nem egyszer azonban ennél egyszerűbb ok is áll a háttérben: a vitaminhiány. Míg ugyanis évtizedekkel ezelőtt kevésbé volt jellemző az ipari termelés, és az emberek sokkal több háztáji zöldséget, gyümölcsöt fogyasztottak, sokkal könnyebben vitték be a szervezetükbe a kellő mennyiségű vitamint. Ma már szinte minden nagyüzemileg készül, teljesen megváltozott a mezőgazdaság mechanizmusa, ezzel együtt pedig a vásárlói igények is, hisz a ma embere a tél közepén is paradicsomot enne, ami csak nagy áldozatok árán lehetséges. Ezeknek a folyamatoknak a következménye pedig az lett, hogy a szupermarketekben kapható zöldség-gyümölcs vitamin és ásványianyag tartalma töredéke annak, mint amit nagyanyáink megtermeltek.

Így talán nem is igényel különösebb magyarázatot, hogy ezt a kieső mennyiséget valamilyen úton-módon pótolni kell. Szerencsére ma már kitűnő multivitaminok és táplálékkiegészítők kaphatóak, amelyek összetétele gondosan ellenőrzött és szigorú szabályok alapján összeállított. A legfontosabb vitaminok mellett szerencsés, ha olyan terméket választunk, amely tartalmaz cinket, kolint és krómot is, így mielőtt letesszük a voksunkat egy termék mellett, mindenképpen tájékozódjunk az összetevőkről. Természetesen fontos, hogy mindig betartsuk az adagolási javaslatokat, ám azoknak, akik ódzkodnak a mesterséges vitaminoktól, nagyon fontos megérteniük, hogy ezek olyan, az élethez elengedhetetlenül fontos anyagok, amelyeket a szervezet önmagában nem képes előállítani. Így teljesen felesleges tartani ezektől a készítményektől, és ha külön egyéb kiegészítőket nem is fogyasztunk, egy jól kiválasztott, minőségi multivitamin készítmény része kell hogy legyen a mindennapi életünknek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs