2022. június 10.
Ezekkel a fogyókúrás tippekkel bánj nagyon óvatosan!

Az, hogy mennyire egyszerű megtartani az alakunkat és a súlyunkat, rengeteg tényező függvénye. Vannak olyan szerencsések, akik szinte bármennyit ehetnek, akkor sem híznak – bár ez néha épp akkora átok, mint amekkora áldásnak hisszük – és vannak, akikre már attól felszalad pár kiló plusz, ha csak ránéznek egy szelet tortára.

Az utóbbi csoportba tartozók élete egy állandó harc, és sokszor a leadott súly kamatostul kúszik vissza akár pár héten belül, már ha egyáltalán sikerül valahogy megszabadulni tőlük. Ezért aztán a kezdeti lelkesedést sokszor követi tanácstalanság, mely végül kétségbeesésbe csaphat át. Ilyenkor aztán a legkülönfélébb módszerek kipróbálására is sor kerülhet, ám a csoda diétákkal, és főképp a különféle szerekkel, tablettákkal nagyon óvatosan kell bánni. Mindig egy gondolatot tartsunk szem előtt, mielőtt bármilyen programba belekezdenénk, vagy bármit beszednénk. Mégpedig azt, hogy ha létezne a csodaszer – vagy a csoda diétás módszer -, akkor mindenki azt használná és alkalmazná az egész világon.

De ilyen módszer – és gyógyszer – nem létezik. A tartós fogyás egyetlen módja még mindig csak és kizárólag a megfelelő mennyiségű testmozgás és a tűpontosan beállított diéta kettőse. Persze ezzel együtt vitathatatlan, hogy vannak – főképp kimondottan személyre szabott – tippek, amelyek nagyban megkönnyíthetik a sikeres fogyókúra esélyét, ám az olyan tanácsokkal, amelyek a hirtelen súlyvesztést népszerűsítik, vagy arról szólnak, hogy a gluténmentes étkezés, netán a napszakokra szűkített – ám korlátlan – kajálás a megoldás, azokat engedjük el a fülünk mellett. Ugyancsak tartsuk szem előtt, hogy azok a megoldások, amelyek vízhajtóak, azok sokkal többet ártanak, mint amennyit használnak. Fogadjuk el, hogy csak a teljes életmódváltás a megoldás, és hogy rengeteg munkát kell belefektetni, hogy elérjük a kívánt eredményt, ám csak így lesz a hatás hosszú távú.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs