2021. december 24.
Ezek a nagy szobanövény-trendek 2022-re

Van valami a növényekben. Megtöltik tereinket és megnyugtató környezetet teremtenek számunkra. Azonnal csinossá varázsolják a szobákat és céltudatosságot adnak az embereknek azáltal, hogy ápolgatnak valamit. Az elmúlt néhány évben rengeteg növénytrendet láttunk jönni és menni, és elgondolkodtunk azon, hogy mik lesznek 2022 nagy szobanövénytrendjei?

Azt látjuk, hogy sokan beleszeretnek a ritka növényekbe. Nagyon jók egy gyűjteményhez, de bizonyos esetekben borsos árcédulával járhatnak. „A növénygyűjtők között a ritka aroid fajták (különösen általában, mint az Alocasia, Epipremnum, Monstera, Philodendron, Rhaphidophora, Scindapsus stb.) továbbra is a kívánságlisták élén állnak” – mondja Justin Hancock, a Costa Farms vezető marketingmenedzsere. „Mi” továbbra is látni fogjuk, hogy az újabb és kereskedelmileg ritka fajták, mint például a Global Green pothos, a korábbiaknál gyakrabban válnak elérhetővé a növénykedvelők számára.” Hancock szerint a vállalatok már készülnek a trendre: “A kis és nagy szobanövény-termesztők fajtákat tesztelnek, azon dolgoznak, hogy új fajtákat gyűjtsenek össze, amelyek átmennek a tesztelési folyamaton, hogy megfeleljenek a lelkes növényszülői igényeinek!”

Az emberek szeretik a színes növényeket. Úgy tűnik, csak valami különlegeset adnak hozzá a zöld tengerhez. Sok növénykedvelő használ más színt, hogy érdekesebbé tegye növénygyűjteményét. „Míg a rózsaszín-tarka növények még mindig divatosak, mi itt a Costa Farmsnál egy feltörekvő tendenciát látunk, hogy megnövekedett az érdeklődés a gazdag vörös és lila tónusú növények iránt” – jegyzi meg Hancock. „Például nagy érdeklődést tapasztaltam az olyan új fajták iránt, mint a Costus erythrophyllus ‘Two Toner’ (amely szép piros-lila hátú leveleket ölt), a Peperomia caperata ‘Schumi Red’ (amelynek fényes vörös-lila lombozata van) és a Geogenanthus ciliatus (egy Tradescantia) rokona, amely lilás-fekete lombozatot kínál).

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs