2021. július 30.
Ezek a legnépszerűbb látványosságok Lisszabonban

Lisszabon, Portugália fővárosa, Európa egyik legszebb és kozmopolita városa. A Tagus folyó torkolata közelében fekvő dombok fölött elhelyezkedő hely elválaszthatatlanul kapcsolódik a tengerhez.

A rettenthetetlen navigátorok innen indultak el a 15. és 16. században, hogy ismeretlen vizeken hajózhassanak és új földeket térképezzenek fel, ráadásul ennek a felfedezés aranykorának öröksége alapozza meg a város kultúráját és örökségét. Lisszabon színes és élénk célpont. A meleg és napos elhelyezkedéséről híres város rengeteg történelmi műemlékkel, világszínvonalú múzeummal és számos más mesés dologgal van megáldva, amelyek könnyen egyetlen vagy több napos útitervé alakíthatók. Fedezze fel a régi negyed keskeny utcáit, sétáljon a folyóparti sétányon, vagy turázzon zöldellő parkokban és kertekben.

A legismertebb Lisszabon fő látnivalói közül a Szent György-kastély dicsőséges helyen áll Alfama közelében, a portugál fővárosra néző domb koronáján. Ez Lisszabon egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Lenyűgöző csatái, lenyűgöző múzeuma és lenyűgöző régészeti lelőhelye együttesen a kastélyt kifizetődő élménnyé teszik az egész család számára, és a gyerekek különösen imádni fogják a terepet körülvevő erős falak és tornyok fölé való mászást. A vaskor óta erődítmény található ezen a helyen, de ez egy olyan kastély volt, amelyet a mórok megvédtek a betörő keresztény erők ellen, mielőtt végül 1147-ben legyőzte volna Afonso Henriques. A győztes király felépítette az Aláçova palotát, ahol a későbbi uralkodók éltek, amíg új királyi rezidenciát nem építettek a folyó közelében. A palota alapjai a ma látható ásatások részét képezik. A másik látványosság a Mosteiro dos Jerónimos, amely Portugália felfedezés korának tiszteletére épült. A 16. századi Jerónimos-kolostor Lisszabon városnéző túrájának fénypontja, Portugália egyik nagy nevezetessége, amely lenyűgöző történelmi és kulturális jelentőségű emlékmű. A lisszaboni óceánárium Európa egyik legszebb akváriuma és az egyik legnagyobb a világon. Ez is vitathatatlanul a leginkább családközpontú a város látnivalói közül. Érdemes meglátogatni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs