2020. július 21.
Ez történik, amikor lehúzzuk a WC-t!

Valószínűleg nem gondolkodik azon, hogy mi történik azután, hogy  lehúzza a WC-t, kimossa a ruháját vagy lezuhanyzik. Mindez a víz lefolyik a csatornába és az Ön ingatlanához kapcsolódó csatornába. Ezt a folyékony hulladékot szennyvíznek nevezik.

[wp_ad_camp_1]

Olvassa el a cikket itt és mindent megtudhat arról, hogy mi történik, amikor lehúzzuk a WC-t. Az öblítés gomb megnyomásakor a WC-papír, az ürülék és a víz leereszkedik egy csatorna néven. A WC leöblíti a hulladékokat a csatornába. A házából származó csatornacső más hulladékokat is összegyűjt és eltávolít. Lehet, hogy ez a fürdőkből és zuhanyokból származó szappanos víz, vagy az edények és ruhák mosásakor megmaradt víz. Ezeket a hulladékokat együttesen szennyvíznek nevezik. A csöveket, amelyeken keresztülhaladnak, „szennyvízcsöveknek” nevezzük. A szennyvízkezelő rendszer a szennyvízszivattyút egy szennyvíztisztító telepre pumpálja, ahol feldolgozzák és kezelik a szennyeződések eltávolítása céljából. A kezelés után a keletkező szennyvíz visszakerül a vízfolyásokba, ahol tovább folytatja útját a vízkörben. Egyes esetekben a szennyvíz újra felhasználható olyan tevékenységekre, mint a kertek és a sportpályák öntözése.

A házából származó hulladékok lefelé folynak. Csatlakoznak más házakhoz és nagyobb csatornacsövekbe áramolnak. Néhány ilyen cső nagyobb, mint egy busz! Ha nagyvárosban él, az emberek ezreitől származó hulladékok úgy néznek ki, mint egy szennyvízből álló hosszú folyó. A nagy szennyvízcsövek elvezetik az összes szennyvizet egy helyre, ahol azt kezelik. Ezt a helyet szennyvíztisztító telepnek nevezik. Minden város rendelkezik ilyennel. Olyanok, mint egy nagy gyár, ahol minden káros anyagot eltávolítanak. Ez városi élet nagyon fontos része. Ez történik tehát akkor, amikor nap mint nap lehúzza a WC-t.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs