2017. január 09.
Évszaknak megfelelő csomagolás

Nem csak a karácsony környéki időszakban szoktunk csomagokat feladni szeretteinknek, bár kétségtelen, hogy akkortájt többet. Gyakran előfordul azonban, hogy a tél más hónapjaiban is a csomagküldés kínálta lehetőségekkel élnénk. Annak érdekében, hogy a kiszállítás ne hagyjon maga után kellemetlen szájízt, fontos odafigyelni az évszaknak megfelelő csomagolásra.

[wp_ad_camp_1]

Az évszaknak megfelelő csomagolás telente azt jelenti, hogy felkészítjük az elküldeni kívánt holmikat, termékeket az előforduló nedvességre. Még csak esni sem kell ahhoz, hogy a reggeli pára hatással legyen a dobozok állapotára, ha pedig esővel, havazással kell számolni, akkor bizony a fokozott védelem különösen fontos. Amennyiben ruhát szeretnénk küldeni, akkor érdemes azt nejlonzacskóba helyezni, ezzel átnedvesedését megakadályozhatjuk. Míg a ruhák állapotának nem árt a víz, addig egy könyv esetében akár teljes használhatatlansághoz is vezethet az. A legjobb, ha folpackot alkalmazunk a könyvek bevonására, így ha bármilyen okból kifolyólag sérülne a doboz, az ajándékba szánt könyvnek nem fog baja esni.

A folpack ráadásul nem is növeli a súlyt, így akár több rétegben is alkalmazható a sérülések elkerülése végett. Amennyiben bort küldenénk, úgy a címke tekintetében érdemes ezt a módszert alkalmazni. A törékeny tartalomra minden esetben hívjuk fel a figyelmet, és ha a hagyományos postai csomagszállításban nem bízunk, akkor megéri speciálisan olyan céget választani, mely már számtalanszor bizonyított a megbízható csomagszállítás területén. A csomag zárásához ne celluxot használjunk, hanem válasszunk inkább erősebb ragasztószalagot erre a célra. Így elkerülhető, hogy a mozgatás és pakolás közben a doboz felnyíljon, és kihulljon bármi belőle, vagy akár megsérüljön annak tartalma.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs