2019. december 28.
Európa leglátványosabb partjai, amelyeket mindenképpen meg kell látogatni

Minden embernek más-más igényei vannak a nyaralási szokásait tekintve. Van, aki a pezsgést és a nyüzsgést szereti, van, aki inkább városokat nézne, és van, aki a természet közelségét keresi. Azonban a legtöbb ember nem hagyná ki a tengert és az ezzel együtt járó dolgokat.

[wp_ad_camp_1]

Még ha nem is a vízi sportokért látogat el oda az illető, meghökkentő látványt nyújt a hatalmas víztömeg és a homokos, vagy éppen sziklás part. Ha Európában keresik ezeket a helyeket, akkor tanácsos egy kicsit utána járni, hogy melyek ezek közül az igazán autentikusak, és melyek azok, amelyek inkább csak a tömegszórakoztatásra vannak kiépítve. A választásban természetesen a pénz is szerepet játszik, de először csak vegyük sorra a listát, hogy legyen, ami szerint elindulni, és csak az után gondolkozni a dolog anyagi oldalán. Az első helyen a spanyol Cathedral Beach áll, amely mind fürdőzésre, mind pedig a tájban való gyönyörködésre alkalmas. Ha valaki igazi különlegességet szeretne látni, akkor itt keresse. A második a Benagil Beach, amely Portugáliában található. Ez a hely azért különleges, mert nagyon szép sziklákkal van övezve, amelyek néhol festői látványt nyújtanak. Néhány helyen, ha beülünk a sziklák alá, a boltíveken keresztül láthatjuk a gyönyörű tengert és az elhaladó hajókat úgy, hogy közben hűvösben is vagyunk. Az egyetlen hátránya, hogy a meleg nyarakon nagyon sok ember látogat ide, úgyhogy kevésbé komfortos.

A harmadik, amelyet még föltétlenül meg kell említeni, az Olaszországban található Spiaggia Rosa, amely arról híres, hogy a partjain levő homok rózsaszínű a különleges partra sodort vízinövények miatt. Ha valaki nem a fürdést preferálja, hanem inkább a tájra fektetne hangsúlyt, akkor a legjobb választás az Izlandon található Vik Beach, vagy a Jökulsárlón Lagoon. Ezek nem kifejezetten fürdésre alkalmas helyek a hideg miatt, ezért nincs tele turistával. Egy zajos fürdőhelyen eltöltött hétvége helyett igény lehet egy elmélyült sétálásra a parton, amelyeket gyönyörű sziklák öveznek. Az írországi Giant’s Causeway szintén egy hasonló helyszín abból a szempontból, hogy itt is inkább a kirándulás, és nem a fürdés érvényesül. Mindenképpen megéri megfontolni, hogy az ember melyiket részesíti előnyben, hiszen néhány embernek sokkal többet ér egy meghitt séta a parton, mint például egy zajos fürdés sok idegen között. Viszont, a legjobb mindkettőt kipróbálni, lehetőleg egyazon nyáron, hogy a még friss élményeket tudjuk összehasonlítani, és így levonni a végkövetkeztetést.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs