2015. november 10.
Európa leglátogatottabb városai a karácsonyi időszakban

A Karácsony a család és az összetartozás ünnepe, azonban egy végigrobotolt év után nem mindenki szeretné otthon tölteni ezt a néhány szabad napot, sokan ugyanis ilyenkor inkább egy külföldi kiruccanást választanak, hiszen a közösen szerzett új élmények már önmagukban véve is igazi ajándéknak minősülnek. De lássuk, melyek azok az európai városok, amelyeket a legszívesebben látogatnak az emberek a téli ünnepek környékén!

[wp_ad_camp_1]

Nem véletlen, hogy az első karácsonyi vásárokat Ausztriában jegyezték fel még a tizenharmadik század végén. Bécs napjainkban is elképesztő mennyiségű turistát vonz az évnek ebben a szakában, nem is csoda, hiszen az egész város díszbe öltözik ilyenkor és húsz különböző ponton várják a látogatókat már november végétől. A leglátványosabbnak azért mégiscsak a Wiener Christkindlmarkt számít, amelyet minden évben a Városháza előtti téren rendeznek meg, és amelyet évente körülbelül három millióan látogatnak. Németország méltó vetélytársa Ausztriának az ünnepi vásárok szempontjából, az egyik leggyönyörűbb német város pedig vitathatatlanul Köln. A város hét pontján várják a látogatókat az adventi vásárokra, de ami igazán különlegessé teszi Kölnt, az, hogy itt található a legnagyobb úszó karácsonyi vásár egész Európában!

Svédország fővárosában is négy adventi vásárral várják a látogatókat. Az ünnepi hangulatban megvalósuló ajándékvásárlás közben lehetőségünk nyílik megkóstolni a helyi ínyencségeket és ez idő alatt jól szemügyre vehetjük, ahogyan ez az egyébként is gyönyörű város, ízléses karácsonyi díszben pompázik. Románia egyik legszebb városa Nagyszeben, amely évről évre egyre több turistát vonz. Ez köszönhető nagyrészt annak a kilencszáz négyzetméteres szabadtéri jégpályának is, amelyen kicsik és nagyok egyaránt órákig szórakozhatnak együtt! A vásár a Nagypiactéren valósul meg, ahol a több mint hatvan fabódén kívül egy Mikulásműhely és egy kisebb, pompás játszótér is található a gyerekek szórakoztatására.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs