2020. március 08.
Észak-Dakota legszebb helyei

Az elhagyatott és vad, de mégis festői és gyönyörű Észak-Dakota az ország egyik legkevésbé látogatott állama, bár a turistáknak valóban nagyon sok mindent kínál.

[wp_ad_camp_1]

Noha az állam nagy részét végtelen búzamezök takarják, a nyugati terméketlen vidék egyszerűen lenyűgöző, a Theodore Roosevelt Nemzeti Park pedig kétségtelen csúcspontja az államnak. Montana határán fekszik a Fort Union Trading Post egy rekonstruált változata, amely itt 1828-ban létezett. Fontos történelmi hely ez a posta, ahol különböző indiai törzsek jöttek szőrmét cserélni, valamint bivalybőr fegyvereket, gyöngyöket és takarókat. Az erőd látogatása érdekes élmény, hiszen betekintést nyerhet a térség kultúrájába, történelemébe és fontosságába. A Nemzetközi Békekert közvetlenül a kanadai határon fekszik, és Eszak-Dakota és Manitoba közötti határon átnyúlik. A kert hatalmas, és tiszteleg az amerikaiak és kanadaiak között fennálló barátságnak és békének egyaránt. Ez a gyönyörű hely bárki számára látogatható, ahol több mint 2.300 hektáros kert, tavak, vadvirágok és vízesések találhatók, amelyek sokféle madár- és állatfajnak ad otthont.

A terméketlen vidékben elhelyezkedő Medora lélegzetelállító látványt nyújt, és rengeteg nagyszerű szabadtéri tevékenységet kínál Önnek, élvezheti akár a lovaglást, túrázást vagy a kempingezést is. Ezen a nagyon kicsi, laza helyen sok jó étterem található, amelyek kiadós és ízletes ételeket kínálnak mindenkinek, és érdekes cowboy témájú éttermeket is kipróbálhat, ha tetszik önnek a stílus. Összekapcsolva az északi egységet a Theodore Roosevelt Nemzeti Park déli egységével, a 144 mérföldes Maah Daah Hey Trail az ország egyik legjobb hegyikerékpáros útvonala, és egyszerűen öröm ezt átutazni. Ha ön is unja már a megszokott nagyvárosokat, látogasson el Észak-Dakotába, mert itt biztosan nem csalódhat majd sem a tájban sem az emberekben.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs