2021. november 09.
Erre figyelj, amikor életbiztosítást kötsz!

Előbb-utóbb szinte mindenki életében eljön az a pillanat, amikor ráeszmél, hogy szüksége lenne egy életbiztosításra. Amíg valaki egyedül él, addig ennek nem érzi túl nagy jelentőségét, ám amikor egyszer csak felelősség válik valakiért vagy valakikért, akkor ez a helyzet gyorsan átértékelődik.

Hiszen minden ember halandó és ennek a gondolatával időnként mindenki szembesül. De ha kisgyermeket nevelünk, ha egyedüli családfenntartók vagyunk, netán idős szüleink is csak ránk támaszkodhatnak, akkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy védtelenek legyünk az ellen, ha valamilyen oknál fogva kiesünk a munkából. Bárkivel történhet baleset, bármikor jöhet egy nem várt betegség, és ha a bajt még a hirtelen bekövetkező anyagi gondok is tetézik, akkor sokkal nehezebb a talpra állás. Szerencsére ma már kitűnő biztosításokat köthetünk, amelyeknek a havi díja sem eget rengető. Azonban hatalmas különbségek vannak nem csupán biztosító és biztosító között, hanem egyazon szolgáltató különböző csomagjai közt is. Ennek megfelelően a számunkra legideálisabb életbiztosítás kiválasztása alapos megfontolást igénylő feladat. Ehhez elengedhetetlen, hogy tökéletesen tisztában legyél a te és családod helyzetével.

Ha egy súlyos betegség miatt fél évre kiesel a munkából, van-e annyi megtakarításotok, amennyivel könnyedén átvészelnétek ezt az időszakot? Ha igen, akkor érdemes egy nagyobb összegű kockázati életbiztosítást kötni, és a keresőképtelenségi opciót minimálisra venni. Érdemes-e párodnak is kötni életbiztosítást? Ha az ő keresete esne ki a háztartásból, azt megéreznétek-e? Amennyiben a válasz igen, akkor mindenképpen kössetek mind a kettőtök számára megfelelő biztosítást. Arra is nagyon figyelj oda, hogy a kockázati életbiztosítás – ahogy a neve is mutatja – nem pénzgyűjtős biztosítás. Csak és kizárólag káresemény esetén fizet, és amennyiben eléred a kilépési korhatárt, úgy mindennemű kiutalás nélkül egyszerűen csak megszűnik. Mindenképpen érdemes tehát nagyon alaposan utánajárni a lehetőségeknek, és ha nem teljesen egyértelmű minden, akkor szakember segítségét kell kérni, hisz egy okosan megkötött biztosítás nagyon sok kálváriától mentheti meg a családot.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs