2021. július 15.
Érettségi felkészítő online

A magyar oktatási rendszerben az érettségi vizsga röviden érettségi néven ismert. Az érettségi vizsgát a középiskolai oktatás végén teszik le, általában májusban. Ez a vizsga nem kötelező, bár a diákok kötelesek letenni ezt a vizsgát, hogy jelentkezhessenek az egyetemek felsőoktatási tanulmányaiba.

[wp_ad_camp_1]

Érettségi felkészítő vár mindenkit az erettsegi-felkeszito.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és mindent megtalál a felkészítőkkel kapcsolatban. Az érettségi vizsga a kiválasztott tantárgyak írásbeli és szóbeli vizsgáiból áll. Az érettségi vizsga némi átalakuláson ment keresztül, amely 2005-től lépett életbe, az úgynevezett új rendszerrel. Az új rendszer szerint az írásbeli vizsgát független vizsgáztatók értékelik. Ennek eredményeként a felsőoktatási intézmények elsősorban az érettségi eredmények alapján fogadják a hallgatókat. Az érettségi egy vizsga, amely a középfokú végzettség megszerzéséhez és az egyetemi felvételihez szükséges. Így az érettségi nemcsak egy záróvizsgát jelent, hanem folytatást is jelent, amely szabályozza a középfokú oktatásból a felsőfokú oktatásba való átmenetet, ahogyan ez számos európai ország oktatási rendszere esetében történik. Az érettségi egy országos vizsga, amely minden jelentkező számára azonos feltételekkel rendelkezik: egyszerre tesznek vizsgát, ugyanazokat az eljárásokat és szabályokat követve, ugyanazon értékelési kritériumok szerint.

Az érettségi vizsga tehát konkrétan egy középfokú végzettség megszerzését jelenti. Az érettségi vizsga letételével a jelentkezők bizonyítják, hogy elérték az általános középiskolai program által meghatározott tudásszinteket. Az érettségi a jelöltek tanulmányi képességeinek tesztje. Azok a jelentkezők, akik leteszik az érettségit, bizonyítják, hogy rendelkeznek minden akadémiai kurzus általános képességével. Bővebb leírásért és információkért nézzen be az erettsegi-felkeszito.hu weboldalra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs