2016. november 20.
Érdekességek a Valentin-nappal kapcsolatban

A Valentin-nap, a legtöbb ember számára nagyon fontos és szép ünnep, főként azok számára, akik kapcsolatban élnek. Cikkünkben néhány Valentin-nappal kapcsolatos érdekességet, statisztikát tárunk fel az érdeklődők számára.

[wp_ad_camp_1]

Kutatások bizonyítják, hogy átlagban Valentin-nap után néhány hónappal sokkal nagyobb a terhességi tesztek forgalma, Valentin-napon, tehát többen tervezik a család alapítását, bővítését! Valnetin-napon ezen kívül még rengeteg lánykérés történik és új kapcsolat jön létre. Furcsa módon a legtöbb Valentin-napi ajándékot a tanárok kapják, csak utánuk következnek a feleségek a barátnők és az anyukák. A felmérések szerint egy magyar ember körülbelül öt-hatezer forintot költ ebben az időszakban ajándékokra, különböző romantikus programok szervezésére! A férfiak sokkal többet, költenek ajándékokra, mint a nők. Biztosan sokak számára ismert a Shakespeare által megalkotott szerelmespár, Rómeó és Júlia. Ők a tragédia szerint Veronában éltek, és szerettek egymásba, a napjainkban ott élő emberek közül körülbelül ezer címez levelet e nap környékén/évente Júliának.

Sokan mondják, hogy ők bizony utálják és feleslegesnek tartják a szerelmesek ünnepét, hiszen aki szereti a társát, az minden nap ünnepli, őt és nemcsak azért ajándékozza meg mert eljött a Valentin-nap. Ebben van némi igazság, azonban nem bűn az, ha egy napot csak a párunknak szentelünk! A Valentin-nap feleslegességét hangsúlyozó emberek zöme szingli! Azonban vannak olyan emberek is, akik ezen az ünnepen házi-kedvencüknek vásárolnak ajándékot. A Valentin-nap nem csak a szerelmesek ünnepe, bármelyik szerettünket meglephetjük ezen a napon, hiszen nem csak a szerelem, de a szeretet ünnepe is egyben és nincs is jobb érzés annál, mint amikor boldognak látjuk szeretteinket!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs