2021. március 10.
Érdekes tények a Kanári-szigetekről

A Kanári-szigetek Spanyolország legnépszerűbb és legismertebb szigeteinek klasztere, amelyet gyakran tévhitek szennyeznek, miszerint a megszállott brit fiatalok paradicsoma. Ennek a szigetcsoportnak azonban valójában nagyon sok kínálata van, és a valódi Kanári-szigetek felfedezése a kanári kultúra merőben eltérő szemléletét sugallja.

[wp_ad_camp_1]

Santa Cruz de Tenerife és Las Palmas de Gran Canaria a két legnagyobb szigeten találhatók, és együttesen a szigetország fővárosának minősülnek. Santa Cruz de Tenerife a világ második legnépszerűbb és lenyűgözően látványos karneváljának is otthont ad, amely februárban több mint egymillió embert vonz. A „Kanári-szigetek” névre gondolva általában a sárga madarak jutnak eszünkbe. Az Islas Canarias név azonban a latin Insula Canaria kifejezésből származik, jelentése: „A kutyák szigete”. Manapság kritikusan veszélyeztetettek, és már nincsenek jelen a Kanári-szigeteken azok a kutyák, amelyekről elnevezték a szigetet. A legenda szerint azonban a sziget eredeti lakói kutyákat imádtak, néha mumifikálták őket, és szent állatokként kezelték őket, és amikor a rómaiak először ellátogattak a szigetre, a „canarii” nevet adták neki.

A Kanári-szigetek Afrika északnyugati partjainál találhatók, és sokkal közelebb vannak az Egyenlítőhöz, mint Spanyolország szárazföldje. A szigetcsoport hét nagy és több kisebb szigetből áll, amelyek mindegyike vulkanikus eredetű, ideértve a szigeteket is; Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, valamint a La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este, Roque del Oeste és Isla de Lobos szigetek. Tenerife szigetén található, amely egyúttal a Kanári-szigetek és Spanyolország legnépesebb szigete is. Ez egy fő turisztikai célpont, évente 3 millió látogatóval.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs