2020. augusztus 22.
Érdekes tennivalók Kubában

A Karib-tenger legnagyobb szigete, Kuba lenyűgöző látnivaló, amely gazdag történelemmel, örökséggel és kultúrával büszkélkedhet. Hosszú ideig a kommunizmus, Castro, Che Guevara és a hidegháború alakította Kuba ma egyre népszerűbb úticél a gyorsan bővülő turisztikai iparral.

[wp_ad_camp_1]

A csodálatos, 1950-es évekbeli házaknak otthont adó Punta Gorda félsziget Cienfuegos egyik legszebb része. Kilépve az öbölbe, az előkelő környék lenyűgöző tengerparti tájat kínál, csodálatos kilátással a környező gyöngyöző vizekre. Legismertebb azonban a vízpartját övező eklektikus, elegáns és extravagáns palotagyűjtemény. A gazdag kubai lakosok építették, és finoman hullámzó pálmafák között fekszenek. Az ország közepén található Kuba harmadik legnagyobb városa, Camaguey, szívszorítóan gyönyörű gyarmati központtal büszkélkedhet. Útvesztőként átépítve és áttervezve, hogy összezavarják a támadókat a városban, utcai labirintusát öröm felfedezni.

Csinos plázáit és keskeny kanyargós utcáit bájos pasztell színű épületek szegélyezik, ragyogó barokk templomokkal, kiváló művészeti galériákkal, valamint hangulatos éttermekkel és bárokkal tarkítva. Megdöbbentő építészettel is rendelkezik, a gyarmati korszak alkotásai modernebb art deco és szecessziós építmények mellett fekszenek. A Karib-térség legkülönfélébb, legélvezetesebb és legdrámaibb tájainak otthont adó Alejandro de Humboldt Nemzeti Park a természet szerelmeseinek álma. A híres német természettudósról, felfedezőről és tudósról kapta a nevét, aki 1800-ban járt a szigeten, és az ország távol-keleti részén fekszik, érdemes tudni róla, hogy fantasztikus növény- és állatvilágot véd. Hegyvidéki határain belül érintetlen erdők, lagúnák találhatók, a fejünk felett pedig élénk színű madarak állománya repked. Az érintetlen vadonban kígyózó festői túraútvonalakon való vándorlás a legjobb módja annak, hogy közelről lássuk a meghökkentő ökoszisztémákat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs