2020. december 03.
Endokrinológus magánrendelés online foglalással

Az endokrin rendszer mirigyek gyűjteményéből áll. Minden mirigy sajátos funkcióval rendelkezik a testben, és ezek a mirigyek együttesen szabályozzák testünk létfontosságú funkcióit.

[wp_ad_camp_1]

Endokrinológus magánrendelés elérhető időpontfoglalás után a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért ne habozzon, látogasson el ide és néhány kattintással időpontot foglalhat. A mellékvesék közvetlenül a vesék felett helyezkednek el, és felelősek számos olyan hormon szekréciójáért, amelyek fenntartják a test só- és vízháztartását, amelyek szabályozzák a vérnyomást, segítenek a testnek megbirkózni és reagálni a stresszre, szabályozzák a test anyagcseréjét és szerepet játszanak a férfi nemi szervek korai fejlődésében gyermekkorban. A mellékvesék 3 fő hormont választanak ki: mineralokortikoidok (túlnyomórészt aldoszteron), glükokortikoidok (túlnyomórészt kortizol) és androgének (túlnyomórészt tesztoszteron és dehidroepiandroszteron). A hipotalamusz közvetlenül az agytörzs felett helyezkedik el. Kapcsolatként szolgál az endokrin rendszer és az idegrendszer között azáltal, hogy kommunikál az agyalapi miriggyel. A hormon felszabadulásának növelésével vagy csökkentésével ellenőrzi az agyalapi mirigyet.

Aktiválja és ellenőrzi az olyan funkciókat, mint a testhőmérséklet, az éhség és a szomjúság. Nem nagyobb, mint a borsó mérete, az agyalapi mirigyet gyakran „fő” mirigynek nevezik, mert felszabadítja azokat a hormonokat, amelyek szabályozzák az endokrin mirigyek működését, mint például a pajzsmirigy, a mellékvese és a reproduktív mirigyek. Ezenkívül olyan hormonokat is termel, amelyek serkentik a csontok és szövetek növekedését, befolyásolják a szexuális fejlődést, ösztönzik a víz újrafelvételét a vesék által, sőt a méhösszehúzódásokat is kiváltják a vajúdás alatt és után. Ha ezekkel a hormonokkal lenne problémája foglaljon időpontot a foglaljorvost.hu weboldalon.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs