2016. június 17.
Endokrinológia vizsgálat elvégzése Budapesten!

Az endokrinológia az az orvostudomány, amely a hormonháztartás rendellenességeivel, zavaraival illetve betegségeivel foglalkozik: a pajzsmirigy, az agyalapi mirigy, a mellékvese, a mellékpajzsmirigy, illetve a petefészek és a here kezelésével. A budapesti Belvárosi Orvosi Centrumban Dr. Szunyogh Magdolna az endokrinológiai részlegen a pácienseket, akinek belgyógyász illetve endokrinológusi végzettsége van.

[wp_ad_camp_1]

Endokrinológia vizsgálat elvégzése a változatos tünetek megjelenésekor indokolt, mely tünetek hátterét komolyabban vizsgálni tudjuk korszerű eszközeinkkel, például ultrahanggal vagy éppen más komoly laboratóriumi vizsgálatokkal. Az endokrinológiai kivizsgálás legfőbb lépései: egyéni, valamint családi kortörténet felkutatása, fizikai vizsgálat, vérvétel, vizelet és egyéb laboratóriumi vizsgálat, ultrahang vizsgálat szükség esetén, végül pedig a vizsgálatok eredményeinek kielemzése, áttekintése és a végső diagnózis felállítása. A hormonproblémák számos tünettel jelentkezhetnek, például hajhullással, szőrösödéssel, pattanásossággal, izzadékonysággal, fogyással, hízással, vagy akár menzesz zavarokkal is.

A leggyakoribb endokrinológiai betegségek a pajzsmirigyhez köthetőek, beszélhetünk pajzsmirigy alulműködésről, túlműködésről, és akár gyulladásról is. A pajzsmirigy fontos szerepet játszik az élet minden területén, az anyagcserében, a szexuális aktivitásban, az agyműködésben, de még a növekedésünkben is. Amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a betegségekről, vagy endokrinológiai osztályunkról, látogassa fel bátran weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Weboldalunkon online időpontkérésre is van lehetőség, mi pedig visszahívjuk önt. Kérdések felmerülése esetén vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu-n.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs