2021. január 20.
Életjáradék szolgáltatás mindenkinek

Az életjáradék olyan biztosítási termék, amely lehetővé teszi, hogy a nyugdíj-megtakarításait felcserélje egy garantált rendszeres jövedelemre, amely egész életében fennmarad. Azt, hogy mennyit kap, azt az árfolyam határozza meg, amelyet az életjáradék-szolgáltató kínál.

[wp_ad_camp_1]

Életjáradék elérhető a legjobb ajánlatokkal az eletjaradekhivatal.hu weboldalon. A járadék megvásárlása volt az egyetlen lehetőség a legtöbb olyan személy számára, akinek meghatározott járulékalapú nyugdíja volt. A nyugdíjszabadságok több választási lehetőséget nyitottak meg, de az életjáradék választása néhány ember számára mégis megfelelő lesz. A járadékok minden formában és méretben kaphatók, de létfontosságú, hogy a megfelelőt válasszák ki – mert ha egyszer vásárol egyet, nem tudja meggondolni magát. 2015 áprilisa óta már annyi pénzt vehet fel, amennyit csak akar, amikor eléri az 55-öt, de tudni kell, hogy jövedelemként fogják megadóztatni. Számos olyan lehetőséget kell mérlegelnie, amelyek befolyásolják, hogy végül melyik típust vásárolja meg – meg kell határozni, hogy melyik életjáradék a megfelelő választás az Ön számára.

A járadékból kifizetett pénzt jövedelemként kezelik, ezért jövedelemadó-köteles. Az életjáradékból származó jövedelem hozzáadódik minden más jövedelemforráshoz, beleértve az állami nyugdíjat is. A legtöbb járadéktípus esetében a biztosító mindent megtart, ami megmarad, amikor meghal. De házastársa, élettársa vagy bárki, akit kijelölt, adómentesen kapja meg a közös életű, garantált vagy értékvédett járadékot, ha 75 éves kora előtt meghal. A kifizetéseket az örökös marginális (jövedelemadó) kulcsával kell megadóztatni ha meghal 75 éves korában vagy afölött. Amennyiben még ennél is több információt és részletet tudna meg az életjáradékokról vagy megtekintené az árakat keresse fel az eletjaradekhivatal.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs