2020. augusztus 28.
Egynapos kirándulás Cuscótól Machu Picchuig

Egynapos kirándulása a Machu Pichuhoz azzal kezdődhet, hogy elhagyja a szállodáját Cuscóban, és transzferrel indul a vasútállomásra. Kiválaszthatja azt is, hogy milyen járművel utazik a helyszínre: a panorámás ablakokkal rendelkező Vistadome-val a kiváló kilátásért, vagy az Executive, csúcskategóriás luxusszolgáltatókkal.

[wp_ad_camp_1]

Ezután indul a 80 km-es (50 mérföldes) út Aguas Calientes-be, amelx egy kis falu Machu Picchu közelében. Ott felszáll egy buszra az utazás utolsó szakaszához. Machu Picchu az inkák civilizációjának szimbóluma. A császár számára épített Machu Picchu erődként, vallási helyként működött és számos inkának adott otthont. A 15. században épült, de egy évszázaddal később elhagyták, amikor a spanyolok meghódították az inkákat. A hódítók soha nem találták meg ezt az ősi várost, és viszonylag ismeretlen maradt egészen a 20. század elejéig, amikor egy amerikai történész újra felfedezte.

Ma alkalma nyílik felfedezni ezt a kőből épült fellegvárat, és többet megtudni annak történetéről. Útmutatója elmagyarázza majd a helyszínen, hogyan épült fel a város a hagyományos inka építési technikák alkalmazásával. Sok épületet felújítottak az elmúlt évszázadban, de még mindig rengeteg rom látható itt. Megtudhatja azt is, hogyan éltek az inkák, és megnézheti azokat a templomokat, ahol imádták az isteneket és emberi áldozatokat hoztak isteneik megnyugtatására. Machu Picchu túrája lassú ütemű és alkalmas fiataloknak és időseknek egyaránt. A kényelmes sétacipő elengedhetetlen és mindenképpen igyon sok vizet is, mivel nagy magasságban gyorsan kialakulhat a kiszáradás. Miután a túra vezetett része befejeződött, lesz ideje önállóan felfedezni a romokat. A kilátás látványos, ezért mindenképpen legyen önnél fényképezőgép.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs