2022. június 29.
Egy varázslatos és megfizethető úti cél: Jordánia

Jordánia nem csupán magával ragadó, elbűvölő és megfizethető, de maximálisan biztonságos is, amolyan nyugodt ízelítő a kelet varázsából, amit legalább egyszer minden utazni szeretőnek érdemes megtapasztalnia.

Vannak országok, amelyek méltatlanul maradnak le sok ember bakancslistájáról, a legtöbb esetben pedig ennek a mendemondák az legfőbb okai. Jordánia azonban igazi turista paradicsom, és kellő felkészülést követően olyan felejthetetlen élményekben lehet itt részünk, hogy azt jó pár sokkal népszerűbb úti cél még csak megközelíteni sem tudja majd. Ezzel együtt azonban érdemes alaposan felkészülni az útra, hisz a vakáció csak úgy lehet igazán kellemes, ha nem érnek minket váratlan meglepetések. Tartsuk észben, hogy az országba való beutazáshoz vízum szükséges, ezért az ezzel kapcsolatos ügyintézést már időben kezdjük meg. Ugyancsak fektessünk kiemelt hangsúlyt az okmányaink érvényességének ellenőrzésébe, mert ha a reptéren derül ki, hogy meg kellett volna újítani az útlevelünket, az roppant nagy csalódás lesz.

Mindenképpen kössünk teljes körű utasbiztosítást – ez egyébként kötelező is -, illetve már jó előre tudakozódjunk az esetleges kötelező oltások felől. Ha ezekkel a kötelező körökkel megvagyunk, akkor onnantól már csak a szórakozásé a főszerep, első alkalommal történő utazáshoz például tökéletes célpont Akaba, ahonnan minden főbb nevezetesség könnyedén megközelíthető, ráadásul a tengerpart is egy karnyújtásnyira van. Természetesen kihagyhatatlan a mesebeli Petra városa, amellyel már jó néhány filmben találkozhattunk, ám személyesen meglátogatva egész más élményt ad. Ha pedig Jordániában járunk, akkor a Holt-tenger a másik olyan látnivaló, amit vétek elmulasztani. A legfontosabb azonban, hogy engedjük át magunkat a hamisítatlan keleti varázsnak, a bazároknak, a tevegelésnek, és persze az izzasztó melegnek, mert pontosan attól lesz ez az élmény annyira felejthetetlen, hogy egy teljesen ismeretlen világba csöppenünk bele.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs