2020. október 16.
Egy rossz állásinterjúból való kilábalás

Jött már ki valaha egy állásinterjúról úgy érezve, hogy ez nem sikerült olyan jól? Az önbizalom ilyenkor a nullára esik vissza, amint kilép az ajtón. Ilyenkor az apró dolgokon gondolkodik, mint a testtartása, hangneme és a válaszai.

[wp_ad_camp_1]

Ezeket a negatív tapasztalatokat pozitívokká változtathatja, és ez jobbá teheti az interjúkon. Az élet minden kudarca alkalom a tanulásra, és egy rossz állásinterjúból több olyan dolog is megtanulható, amely a következőnél sikerhez vezethet. Az interjú befejezése után tegyen egy lépést hátra, és gondolkodjon el az interjún. Írja le, mit érezhet rosszul. Az interjú után, ha papírra veti a gondolatait, ez adhatja meg a legtöbb érvényességet. Ekkor jönnek ki a nyers érzelmek, és a gondolatai igazak. Pár nap múlva nézze át újra, amit írt. Nézze meg a pillanat hevében elkészült bejegyzéseit. Ezeknek a gondolatoknak a tiszta fejjel való átnézése segíthet arra összpontosítani, hogyan fejlessze interjúkészségét.

Hasznos lehet egy barátjával vagy szakmai ismerősével beszélgetni a rossz interjúkkal kapcsolatos tapasztalatairól és visszajelzésükről. Az állásinterjú stresszforrást jelent minden álláskereső számára. Az a gondolat, hogy valami rosszat mond, vagy nem megfelelően mutatja be magát, még stresszesebbé tehet egy amúgy is idegtépő álláskeresést. De a stressz és a nehézségek erősebbé tehetik Önt a továbbiakban bármely állásinterjún. Gondoljon arra, amit tett, ami jól ment. Gondolja át, hogy az interjúk mely részei voltak a legkényelmesebbek. Gondoljon ezekre a területekre vonatkozó szemléletére és gondolkodásmódjára. Készítsen interjústratégiát ezzel. A sportolók nagyszerű alakjai minden játék előtt kialakítottak egy rutint. Függetlenül attól, hogy babonás-e vagy sem, az ismerős dolgokban bizonyos szintű kényelem rejlik. Készítse el saját rutinját az állásinterjúk terén és nem érheti baj.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs