2021. április 16.
Egy különleges úticél: Japán

Japán, vagy ahogy a helyiek hívják. Nihon/Nippon, ami szó szerint azt jelenti: ahonnan a nap származik, innen az elnevezés: a Felkelő nap országa.  Ez az elnevezés Japán keleti helyzetére utal Kínához képest. A Japán név feltételezhetően Marco Polotól, a híres velencei világutazótól ered.

[wp_ad_camp_1]

Japán a világ legérdekesebb országa. Több százéves elszigeteltsége az európaitól teljesen különböző kultúrát eredményezett. Egyedülálló vegyülete a hipermodern technikának és épületeknek és a több évszázados templomoknak, hagyományoknak. A legnépszerűbb időszak a tavasz, a sakura, a cseresznyefák virágzásának ideje. Az ide látogatók nem győzik csodálni a fehérbe és rózsaszínbe borult cseresznyefákat. A pici szirmok az újjászületés körforgására, az élet kezdetére utalnak a helybéliek szerint, akik hosszú órákig ücsörögnek egy-egy fa körül. A japán emberekre jellemző a konfliktuskerülés és a barátságosság, ugyanakkor nagyon zárkózottak. Fontos számukra, hogy minden összhangban legyen a természettel, a csodálatos japán kertek a természet tökéletességét szimbolizálják.

Csodálatos építészeti remekművei messze földről idecsábítják az architektúra szerelmeseit. Híres látnivaló a Jigokudani Majom Park, ahol az itt élő hó majmok napközben lemásznak a meredek sziklákról és a melegvizű forrásokban pihennek. Ha Japánban járunk, feltétlenül nézzük meg az 1252-ben készült Kamakurai Nagy Buddháját, amely a világ legnagyobb bronzszobra, 13 méter magas és 93 tonnát nyom. Bár nem olcsó, hatalmas élmény vonattal utazni. A Sinkanszen egy nagysebességű vasúthálózat, amelyen a legmodernebb szerelvények csúcssebessége eléri a 360km/h-t és évente átlagosan 0,9 percet késnek. A japán ételek kiváló színvonala nemcsak a luxus éttermekre, hanem az egyszerű kifőzdékre és a szupermarketekben kapható dobozos ételekre is jellemző.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs