2015. április 30.
Édességek, melyek nem is hizlalóak

Nem szükséges lemondani a finomabb falatokról még akkor sem, amikor esetleg kissé teltebb az ember. Amennyiben a megfelelő anyagokból készítünk magunknak édességet, bátran lehet fogyasztani azokból. Ilyenek lehetnek bizonyos sütemények, joghurtok, gyümölcssaláták, pudingok valamint krémek. Most pedig következzen kedvcsinálónak néhány ötlet reggelire, ebédre és vacsorára.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben szeretjük a tejes dolgokat, készíthetünk finom tejberizst, édesítőszerrel vagy esetleg nyírfacukorral ízesítve. Kiváló étel, ami még laktató is. Fahéjjal megszórva remek nyalánkság például egy délutáni vagy egy esti film alatt. De reggelire is lehet fogyasztani.

A natúr joghurt igazi csemege, és a müzli is az lehet, persze csak akkor, ha szeretjük. Természetesen kicsit unalmasak, így önmagukban. Tegyünk hozzájuk egy keveset a mézből, keverjük össze őket, és máris valódi finomságot készítettünk, ami persze édes, de ettől még nyugodtan falatozhatjuk. Reggelinek például nagyszerű ötlet, de vacsorára is igen kiváló nyalánkság.

A gyümölcssaláta is ízletes lehet, hiszen például reggelre feltölthet energiával, és vidámsággal. Vegyünk idénygyümölcsöket, például almát, banánt, vagy amit még szeretnénk. Aprítsuk fel őket, így még finomabbak lesznek, majd tálaljuk fel egy edényben. Végül fogyasszuk el reggelire, vagy uzsonnára, esetleg vacsorára.

A túró az egyik legjobb finomság, hiszen laktat, és ezenkívül az anyagcserét is serkenti. Készíthetünk belőle édesítőszerrel ízletes túrógombócokat, ebédre például. Az alakunknak sem árt meg, ha többet fogyasztunk belőle. A gyerekek is kedvelik ezt az édességet, hiszen általában minden édességet szeretnek. Tehát fogyaszthatjuk bátran a gombócokat.

Túrókrémet is készíthetünk, természetesen csak édesítőszerrel. Tegyünk a krémhez gyümölcsöket, így még finomabb lehet. Bármilyent választhatunk a túrókrémhez, epret, meggyet, almát, vagy bármit, de mindenképp vágjuk apróbb darabokra, hisz a fogyasztása így könnyebb lesz. Poharakba tálaljuk a krémet. Kiváló, és még ízletes édesség is egyaránt például egy könnyedebb vacsorához.

Pudingot is lehet fogyasztani bátran, csak az édesítését kell diétásan megoldani. Készíthetünk akár többféle pudingot, vagy ahogy gondoljuk. A tetejükre szintén gyümölcsöt tehetünk, így még finomabb lehet.  Például epret, almát, barackot, vagy bármilyen gyümölcsöt. Édességként kiváló választás lehet, például vacsorára, vagy egy könnyebb reggelire.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs