2020. február 04.
Dolgok, amiket eddig nem tudott a lovakról

A lovak szelíd, okos állatok. Megdöbbentően szépek és méltóságteljesek, tehát nem csoda, hogy az emberiség már évszázadok óta értékeli őket. Akár szállítóeszközként, akár mezőgazdaságban vagy versenyen használják őket, a lovak hűséges és szorgalmas lényeknek bizonyultak.

[wp_ad_camp_1]

Mint sok más állat esetében, a lovaknak is számos egyedi tulajdonsága van. Most megtudhat néhány titkot a lovakról. A felnőtt lovak agya csak az emberének körülbelül felét tölti be. 2003-ban egy kancát klónoztak Olaszországban. Ez volt az első klónozott ló, és a Haflinger fajtából származott. A „ló” ihlette a „lovagi régészet” (chivalry) szót, amely a „cheval” francia szóból származik, amely lót jelent. A lovak az első olimpiai játékok részei voltak: a Chariot Races volt az első olimpiai sport. Szereti az édességeket és az édes ízeket – elutasítanak bármit, ami savanyú vagy keserű. A lovak nem hányhatnak. Hiányzik egy reflex izom közvetlenül a gyomor előtt. Ezen izom nélkül nem lehet hányni. Ugyancsak nem tud megfagyni a lábuk. Egy védő mechanizmus megakadályozza, hogy ez megtörténjen, és a lovak probléma nélkül elviselhetik a jeges vízben vagy hóban ülést. A lovak ízlésesek a zenében. Szeretik hallgatni a klasszikus zenét, megnyugtatónak és nyugodtnak találják.

A zene megnyugtatja az izgatott lovakat. A lószív súlya 4,5 kg. Belük hihetetlenül hosszú: körülbelül 89 métert tudnak mérni egy teljesen felnőtt lóban. A csikó lábak hossza születéskor jelzi a ló magasságát, amikor érett lesz, mivel a jövőbeli hosszuk már körülbelül 80-90% -a. Fokozott érzékenységük van: szúnyogot azonnal megérzik, amint a rovar leszáll. A lovak nem tudnak a szájukon keresztül lélegezni. Az arab lovaknak eggyel kevesebb bordájuk van, mivel ez egy külön fajta. A különböző fajták eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek: a fül alakja, a magassága, a farok és más tulajdonságok: egyesek lassabbak, mások gyorsabbak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs