2021. január 17.
Dolgok, amiket a vezetők imádnak egy álláskeresőben

Izgalmas és lehetőségekkel teli, ha valakit bevonzunk a csapatba. A felvételnek izgalmasnak és szórakoztatónak kell lennie. A probléma az, hogy továbbra is megmarad a folyamat, és a folyamatok általában kevésbé szórakoztatóak és izgalmasak. De azt mondhatom, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket a jelöltek tesznek, amelyek valóban szórakoztatóbbá és izgalmasabbá teszik a folyamatot.

[wp_ad_camp_1]

Frissítő, amikor a jelölt pontosan azt teszi, amit kérünk, amikor pályázunk egy állásra. Cégemnél megköveteljük, hogy csatlakozzon az adatbázisunkhoz. Csak saját eszközünket használjuk a tehetségek felismerésére nyitott pozícióinkban. Nem kérjük az önéletrajzot. Nem hiszünk nekik. Ez a követelmény. Tehát, amikor az emberek azt teszik, amit kértünk, boldogok vagyunk. Megnézzük a munkamintáikat, és megpróbáljuk megtalálni a legjobb munkaerőt az alapján, amit tettek. A másik oldalon, amikor az emberek önéletrajzot küldenek nekünk, nagyon csalódottak vagyunk. Boldogtalanná tesz minket. Úgy érezzük, hogy figyelmen kívül hagyja, amit próbálunk megtenni, és ez azt az érzést kelti bennünk, hogy a jelölt nem tartja tiszteletben azt, amit próbálunk elérni. Azt a benyomást is kelti bennünk, hogy nem figyelnek a részletekre. Tehát az a jelölt, aki egyszerűen követi az utasításokat, örömet okoz nekünk.

Amikor egy jelölt pontosan elmondja, mit fognak tenni az üzleti kihívásaim megoldása érdekében, felveszem a telefont, és felhívom őket. És ki nem szereti, ha a felvételi menedzser közvetlenül felhívja őket, hogy beszéljenek a tapasztalataikról? Az önéletrajz írásakor próbálja meg szem előtt tartani a következőket: “Mit jelent ez a munkaadó számára?” A kérdés megválaszolásának legjobb módja az, ha számszerűsíti munkatapasztalatát, így a felvételi vezető pontosan tudja, hogyan fogja hozzáadni a szervezethez az értékét. Amikor kommunikációját az üzleti problémák megoldására összpontosítja, szeretni fogják érte.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs