2020. szeptember 02.
DNS, VPN: Melyik a megfelelő?

A világot bejárva a webtartalom nem mindig ugyanaz. A legtöbb országban meghatározott korlátozások vannak, amelyek megzavarhatják az adatfolyamot utazás közben. Vannak azonban olyan DNS-, VPN- és Smart DNS-eszközök, amelyek külföldön is megengedik, hogy élvezhesse a kedvenc sorozatait.

[wp_ad_camp_1]

A domain név rendszerek (vagy DNS) olyanok, mint az internet címjegyzékei. A webhelyeket domain-néven keresztül érheti el, de ezeket a domain neveket lefordítják azokra az IP-címekre, amelyeket a számítógépek használnak a DNS által. Ezután böngészője feldolgozhatja az URL-címet, és összekapcsolhatja Önt egy webhellyel. A DNS-kiszolgálók úgy tárolják ezeket az IP-címeket, hogy ne kelljen memorizálniuk őket. Millióan vannak, tehát DNS nélkül az internet vad és bonyolult rendetlenség lenne. Az intelligens DNS-szolgáltatás az internetszolgáltatója által megadott DNS-címet lecseréli egy másik szerverre. A hely a szolgáltató szerver infrastruktúrájától függ.

Ez lehetővé teszi a geo blokkolt tartalom elérését, mert a webhely úgy gondolja, hogy Ön egy másik helyen tartózkodik. Fontos megjegyezni, hogy ez nem ad új IP-címet – csak megváltoztatja, hogyan látja a webhely az Ön IP-címét. Annak ellenére, hogy az intelligens DNS és a VPN (virtuális magánhálózatok) egyes funkciói átfedésben vannak, meglehetősen eltérőek. Online video streaming: A DNS könnyebb jellege miatt jobb megoldás. Nem használ titkosítást, így élvezheti a szokásos internetkapcsolat teljes sebességét. Ne feledje azonban, hogy a VPN-ek nem mindig lassítják a kapcsolatot. Csak a VPN-ek biztosíthatnak teljes védelmet és névtelenséget. Az intelligens DNS szintén nem tudja megkerülni a tűzfalakat. Bizalmas adatok kezelése: A DNS-sel ellentétben a VPN-ek titkosítják a forgalmat, így biztonságossá teszik a támadások kivédését.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs