2016. július 12.

A mediterrán térség országain túl egyre többen érdeklődnek az olyan különleges úti célok iránt, mint amilyenek a dél-amerikai kontinensen is megtalálhatóak. A különleges környezet, az idegen kultúra, a számos látnivaló és persze az őserdő szépségei sokakat vonzanak.

[wp_ad_camp_1]

De vajon melyek a kontinens legnagyobb városai? Rio de Janeiro neve valószínűleg mindenki számára ismerősen cseng, hiszen az egzotikus város páratlan, világhírű nevezetességekkel, és pezsgő éjszakai élettel várja a turistákat. Nem egyszer adott már otthont sportrendezvényeknek, és ez a jövőben is így lesz. A hatmilliós lakossággal rendelkező város gyönyörű tengerpartja miatt is kedvelt. Lima Peru fővárosa, s kissé kaotikus, zsúfolt területként számon tartott. De nem is feltétlen miatta szokták az utazók az országot választani, ugyanis rengeteg történelmi nevezetesség található meg területén. A legismertebb kétségkívül Machu Pichu, melyet egyszer az életben mindenkinek látnia kell. Argentína fővárosa Buenos Aires, mely sajátos légkörrel rendelkező, romantikus és egyszerre a gigászi metropolisz minden izgalmát kínáló városként várja a világjárókat.

Buenos Aires

Buenos Aires

Dél-Amerika kapcsán összességében elmondható, hogy inkább ajánlott egyfajta körutat tenni, ha lehetőségeink engedik, ugyanis a nagyvárosokon túl az egész kontinensen rengeteg természeti látnivaló, vízesés, páratlan szépségű tengerpart, és persze izgalmas kalandokat kínáló esőerdős környezet is megtalálható.

Nem véletlen, hogy az igazi kalandokra vágyó, a világot ezer szemszögből szemlélő turisták mind gyakrabban választják a szivar, a tangó és a latin-életszemlélet hazáját. A világszerte ismert nagyvárosok mindegyike sajátos hangulatú kikapcsolódást biztosít, melyből nem hiányozhatnak sem a tüzes ritmusok, sem a remek étkek, de a történelmi és a természeti látnivalók sem.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs