2021. június 04.
Dalmát harangvirág növényprofil

A dalmát harangvirágok (Campanula portenschlagiana) alacsony növésű lágyszárú évelő virágok, amelyeket gyakran évelő növényekként használnak az évelő határokban, kő támfalak átfolyására vagy a lépcsők közötti hézagok kitöltésére. A nagyon nagy Campanula nemzetség többi tagjához hasonlóan a dalmát harangvirágnak is sötétzöld levele van, lila vagy kék csésze- vagy harang alakú virága van.

[wp_ad_camp_1]

Ez a növény általában késő tavasztól szinte őszig virágzik. Sok éghajlaton gyakorlatilag örökzöldek, mivel az érett levelek elhalványulása és barnulása miatt az új levelek folyamatosan felváltják a régi leveleket. Mivel a Dalmation harangvirágnak gyenge a szára és a rizómákon keresztül képes elterjedni, ennek az évelőnek a legtermészetesebb felhasználása talajtakaró. Alternatív megoldásként pünkösdi rózsa gyűrű vagy hasonló tartószerkezet segítségével felnövekedhet. A dalmát harangvirágokat átlagosan jól vízelvezetett talajba kell ültetni, amely folyamatosan nedves marad, de nem nedves. Általában szeretik a teli napsütést, de melegebb éghajlaton jobban teljesítenek, ha némi árnyékot kapnak.

Ideális körülmények között ez a növény meglehetősen gyorsan elterjed, mind rizómás gyökereinek kiterjesztésével, mind önvetéssel. A csengővirágok erős növények, amelyeknek kevés súlyos rovarkártevője vagy betegsége van, de a csigák és a csigák gyakran élvezik a levelek lakmározását. A csontharangvirág jó jelölt a magvak csírázására, hogy előrelépjen a szezonban. Ültesse a magokat lakásokba (vagy tetszés szerint). Nyomja be a magokat a talajba anélkül, hogy eltakarná őket. Biztosítson fényt a csírázás elősegítése érdekében, és tartsa fenn a 70 fok Fahrenheit hőmérsékletet két-négy hétig. Transzplantálja a palántákat körülbelül 6-12 hüvelyk távolságban. Ez a növény teljes napsütésben virágzik, hogy árnyékot kapjon; minél forróbb az éghajlat, annál jobban fogja értékelni az árnyékot. Ez a faj több árnyékot tolerál, mint a legtöbb más Campanula növény.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs