2022. március 07.
Csodaszép magyar várak az ország minden részén

Magyarország ezer éves történelemmel rendelkezik, így nem csoda, hogy rengeteg történelmi és kulturális épülettel rendelkezik. Nem csak a fővárosban, hanem ország szerte nagyszerű épületek találhatók. Érdemes ezeket közelebbről is megismerni!

Legszebb várak Magyarországon – Ahogy melegszik az idő, egyre többen döntenek úgy, hogy előkeresik a túrabakancsokat és a családdal együtt közös programot terveznek. A klasszikus kirándulóhelyek mellett, érdemes néhány csodás várat is felkeresni, főként úgy, hogy Magyarország minden részén találhatók nagyszerű várak. A nyugati országrészben található a Sümegi vár, amely annak ellenére, hogy az egyik legrégebbi vár, igazán jól tartja magát. A legrégebbi része, a fellegvár Öregtornyának alsó szintje az 1260-as években épült. Területileg a Sümegi vár három részből áll, a külső-, belső-, illetve a fellegvárból. A Sümegi vár igazán népszerű, hiszen folyamatosan szépítik, újítják, valamint rengeteg programmal várják itt a turistákat. Az ország másik részében, közel Budapesthez található, Magyarország másik ikonikus vára, az Egri vár.

Az Egri vár az egyik legkülönlegesebb vár, hiszen nem csupán elképesztő történelmi hangulata van, hanem gyakorlatilag mindenki hallott már róla. A nagy népszerűséget elsősorban Gárdonyi Géza Egri Csillagok című regényének köszönheti. Az Egri vár méltóságteljesen magasodik a város fölé, akárcsak a korábban említett Sümegi vár. Az Egri vár is több száz év történelmi emlékeit őrzi. A várban rengeteg művészeti és történelmi látnivaló található. Némelyik kiállítás csak vezetéssel, a legtöbb viszont egyénileg is megtekinthető! Fővárosiaknak is érdemes megtekinteni ezeket a várakat, de ha nem szívesen hagyják el Budapestet, akkor ott van helyben a Budai és Vajdahunyad vára.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs