2020. augusztus 08.
Csodálatos afrikai szigetek

Afrika megemlítésekor a legtöbb ember valószínűleg egy szafari túrára, egy ókori egyiptomi emlékmű meglátogatására, esetleg Fokvárosra vagy Marrákesre gondol. Afrikának azonban vannak csodálatos szigetei, amelyek a partjai mellett fekszenek. Madagaszkár, a világ 4. legnagyobb szigete a nyilvánvaló választás, de vannak kisebb szigetek is, amelyek mindenképpen megérnek egy látogatást.

[wp_ad_camp_1]

A São Tomé-sziget São Tomé és Príncipe legnagyobb portugál nyelvű szigetországa, amely az Egyenlítőn terül el Közép-Afrika nyugati partjainál. Kevés turista jut el a szigetre, így a látogatók bármikor elmerülhetnek az ismeretlen vizekben, és saját, nyugodt tempójukban fedezhetik fel a nyugodt halász falvakat . Egyéb tevékenységi lehetőségek közé tartozik a csokoládégyárba tett látogatás és a világ legjobb kávéinak elfogyasztása. A Sal a legnépszerűbb Zöld-foki-sziget, az Atlanti-óceán középső részén található 10 afrikai szigetből álló szigetcsoport. Sal szigete, amely portugálul sót jelent, szép homokos tengerpartjai miatt nagyon népszerűvé vált. A főváros Santa Maria, ahol vannak éttermek, bárok, zene és éjszakai élet is.

Pasztell árnyékos házak és üzletek sorakoznak az utcákon. Mohéli, más néven Mwali, a legkisebb a Comore-szigeteket alkotó három afrikai sziget közül. Vad, fejletlen és ritkán lakott, kevés modern kényelemmel. Itt található a Comore-szigetek egyetlen nemzeti parkja, a Mohéli Marine Park és a színes korallzátonyokat kereső merülők sem fognak csalódni. A tengeri teknősök, delfinek és bálnák mind védettek a parkban. Djerba Észak-Afrika legnagyobb szigete, Tunézia déli partjainál fekszik. Gyönyörű homokos partokkal, valamint békés és csendes vidékekkel büszkélkedhet. Ez egyike azon kevés helyeknek Tunéziában, ahol még mindig beszélik a berber nyelvet. Ajim városa volt a Mos Eisley külső jeleneteinek 1977-es helyszíne az első Csillagok háborúja filmben.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs