2016. május 16.
Costa Rica fantasztikus látnivalói

Costa Rica hallatán egy egzotikus és fantasztikus látnivalókkal rendelkező hely jut eszünkbe, ahová biztosan minden ember szeretne eljutni élete során. Ez a Közép-Amerikában található ország természeti kincseiből és adottságaiból az egyik legsikeresebbnek vallhatja magát.

[wp_ad_camp_1]

A felmérések azt mutatják, hogy az emberek itt jól élnek, habár semmivel sem rendelkezett többel, mint más szomszédos országai. Mindössze élt azzal a lehetőséggel, amit a természettől kapott, s ezt kihasználva rengeteg turista érkezik a „a világ legboldogabb országának ” nevezett helyre. Látnivalóban természetesen itt sincs hiány. Az ország fővárosát, San Josét semmiképp sem lehet kihagyni, mivel közlekedési csomópontnak is számít. Sok érdekesség fedezhető itt fel.

A különböző igényekkel rendelkező turisták megtalálják, amit keresnek. Innen nem hiányozhat az egzotikus hangulat, áruházak, bevásárló központok, éttermek. Kulturális látnivalókkal is rendelkezik, ugyanis múzeumok, terek, látványos utcák gazdagítják a fővárost. Minden látogató, aki úti célul válassza Costa Ricát, az garantáltan gazdag élményekkel tér haza. Legyen szó városnézésről vagy egy partvidék melletti pihenésről, a szerzett élmények éltre szólóak lesznek. Igen híres és sokak által látogatott a Museo Nacional, a Nemzeti Múzeum, ahol sok régészeti lelet tekinthető meg. Az 1890-es években épült Teatro Nacional a város egyik legnevezetesebb épületei közé tartozik. Híres nemzeti parkja is említésre méltó, a Parque Nacional Santa Rosa.

A legtöbb kiránduló leginkább strandjai, ámulatba ejtő part vidékei iránt érdeklődik. Ezek közül a leg-említésre méltóbbak, a csendes-óceáni, a karibi partvidék, és a Nicoya félsziget. A turisták kedvelt üdülő helyei ezek a partvidékek, hisz itt a természet magányában és bűvöletbe ejtő barlangjai, öblei között a világ legboldogabb emberének érezheti magát bárki.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs