2021. szeptember 24.
Columbus, Ohio állam egyik legszebb városa

Az állam központjában, szinte egy kőhajításra Ohio fővárosától, Columbusban rengeteg fantasztikus turisztikai látványosság található. A virágzó művészeti és kulturális színtér mellett érdekes múzeumokkal és történelmi helyszínekkel büszkélkedhet, míg a legmodernebb stadionok hihetetlen sporteseményekkel látják el.

Az olasz felfedezőről, Christopher Columbusról elnevezett város a Scioto és az Olentangy folyók találkozásánál fekszik, parkjaival, ösvényeivel és zöldfelületeivel a partjain. Fontos üzleti és technológiai központ, az Egyesült Államok egyik legnagyobb egyetemi kampuszát is tartalmazza, jelentős hallgatói létszámmal, ami nagyon dinamikus hangulatot kölcsönöz a városnak. Ohio legnagyobb városában minden bizonnyal mindenki megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőséget, a művészettől és az építészeten át az állatkiállításokig és a szabadtéri tevékenységekig. A gyakran „színesnek”, „szokatlannak” és „divatosnak” nevezett vibráló Short North Arts District tele van csodálatos művészeti galériákkal, furcsa szaküzletekkel és divatos éjszakai szórakozóhelyekkel. Összesen több mint 300 nyüzsgő vállalkozás sorakozik a High Streeten, amely élénk, fiatalos hangulatú a szomszédos egyetemi campusnak köszönhetően.

Csak egy rövid sétára a belvárostól, ez minden bizonnyal az egyik legérdekesebb környék a város felfedezéséhez. Érdekes nyilvános műalkotásokkal és vonzó régi épületekkel, valamint számos kocsmával, kávézóval és éjszakai klubbal rendelkezik. Minden napszakban nagyszerű látogatni, és azonnal felismerhető az utcái fölött világító tizenhét acél boltív miatt. A város egyik legfontosabb és lenyűgöző épülete, az Ohio Statehouse közvetlenül a központban található, gyönyörű kertekkel körülvéve. Az állam kormányának székhelye, amely gyönyörű görög újjászületés stílusú építészetet mutat, bájos kupolával rendelkezik a nagy tornác és oszlopcsarnok tetején.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs