2016. október 08.
Citromfűvel a boldogság nyomában

A citromfű tea kellemes aromája révén sokak számára élvezeti cikknek minősül, azonban ennek a teafűnek számos pozitív hatása van elsősorban a mentális, de a testi egészségünkre is. Kevesen tudják például, hogy a lázzal járó megfázás kellemetlen tüneteit nagymértékben enyhíthetjük azzal, ha jól betakarózunk és egymás után elfogyasztunk két csésze meleg citromfűteát, a főzet ugyanis elősegíti az ilyenkor egyébként kifejezetten hasznosnak mondható izzadást.

[wp_ad_camp_1]

Ha ebből a gyógynövényből készítünk teát az emésztési gondjaink orvoslására, akkor érdemes étkezés előtt nem sokkal meginnunk belőle egy csészényit. A citromfű egyébként polifenolokat is tartalmaz, amelyek antivirális tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően pedig igazi kincset ér azok számára, akik gyakran küzdenek ajakherpesszel, ugyanis nagymértékben segíti a gyógyulást, sőt, használatával akár a felére is lecsökkenthetjük a probléma kialakulásának gyakoriságát. Amit viszont talán a legfontosabb tudni a citromfű kapcsán, az az, hogy hihetetlenül hasznos lehet mindazok számára, akik a kezdődő depresszió jeleit észlelik magukon. Ez a gyógynövény egyébként többnyire idegnyugtató hatása miatt örvend nagy népszerűségnek, ugyanis ideges eredetű szívpanaszok, valamint alvászavar esetén is sikerrel alkalmazható.

Ha valaki nem tud elaludni, annak ajánlatos esténként lefekvés előtt egy csésze langyos citromfű teával zárni a napot. Hölgyek számára jó hír, hogy az ebből a növényből készült főzet kortyolgatása csökkentheti a menstruációt megelőző napokban tapasztalt feszültséget és ingerlékenységet. Az idegességet és nyugtalanságot különben azért képes minimalizálni, mert szabályozza a pajzsmirigy működését. A citromfüvet persze külsőleg is lehet alkalmazni, a növényből készült teával egészen bátran bedörzsölhetjük azokat a testrészeinket, amelyekben reumás fájdalmat érzünk, de zúzódásokra is kitűnő gyógyír, valamint sebfertőtlenítésre is tökéletesen alkalmas!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs