2020. augusztus 02.
Ciprus utazás – Izgalmas ország kettősséggel!

Ciprus az egyik legnépszerűbb turista paradicsom, ami elképesztő természeti látnivalókkal rendelkezik. A sziget érdekessége, hogy 1974 óta megosztott, délen görögül beszélnek, míg északon törökül. Ugyanakkor a török területek különállását csak Törökország ismeri el.

[wp_ad_camp_1]

Ciprus utazás során mindent megkap az ember, amire egy jó nyaralás során szüksége van. Kedves emberek, ízletes ételek, kiváló klíma és izgalmas történelmi látnivalók. A szigetország híres csodálatos természeti tájairól. Mivel nem túl nagy szigetről van szó, ezért érdemes felkerekedni és bejárni. Bár a turisták számára kétségkívül a tengerpart a legvonzóbb, azonban a sziget meglepően sok kikapcsolódási lehetőséget rejt magában. A történelem szerelmesei számára mindenképp érdemes megtekinteni az ókori látnivalókat, továbbá a hegyekben is tenni egy kirándulást, ha már meguntuk a tengerparti heverészést. A sziget egyik legjelentősebb városa Páfosz, ahová mindenképp érdemes ellátogatni, különösen azoknak, akik érdeklődnek a történelem iránt. Természetesen a főváros, Nicosia is sok látnivalót tartogat a turisták számára, továbbá pezsgő, városi élettel rendelkezik.

A sok-sok látnivaló megtekintése és a tengerparti heverészés közben könnyen megéhezik az ember. Szerencsére Cipruson bőven van választék finom ételekből. Különösen a mezét érdemes kipróbálni, amely hatalmas mennyiségben és választékban kapható. Szerencsére bőven akad szórakozási lehetőség, ezért senki sem fog unatkozni. Ciprus akár családosok számára is kiváló. Barátokkal, családdal vagy a párunkkal is érkezhetünk. Sőt, akár egyedül is fel lehet fedezni a szigetet, biztosan nem fog unatkozni. Ha szeretné megtekinteni a ciprusi utazási ajánlatokat, akkor érdemes ellátogatni az invia.hu weboldalra!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs