2015. május 16.
Cipőt a kutyára? Igen, hasznos.

Manapság egyre nagyobb divat városban, lakásban ölebet, vagy akár nagyobb testű kutyát is tartani. Ezeket rendszeresen sétára kell vinni, nem csak dolguk elvégzése miatt, hanem azért is, hogy ne unják magukat. A állatok felöltöztetése is elterjedt, de ez csupán egy új őrület?

[wp_ad_camp_1]

A kutyaruha nem csak divat, bár sokan így használják. Néhány állat, főleg azok, melyeket elhitványít a nem állathoz tartozó életmód, könnyen megfázhatnak vagy a hosszú szőrű, alacsony állatok hasi szőre csatakos lehet az utcán sétálva. A kutyaruha ezektől véd, valamint a rövid szőrű típusoknál még a napsugarak káros hatásaitól is. Már nem csupán ruhákat, de cipőt is gyártanak az állatok számára, ami első hallásra hajmeresztőnek hat, ám megvan amaga haszna. És nem csak annyi, hogy egy újabb eladható szemét a mániákus kutyások számára. A kutya talpa erős, sokmindent kibír, hiszen alapvetően nem arra való, hogy finom puha szőnyegen járjon vele, hanem nehéz terepen. Ugyanakkor ezek a dísznek kitenyésztette jószágok már nem olyan strapabírók, mint természetesen élő fajtársaik, ezért sokkal több védelemre van szükségük.

A városi terep számos gusztustalanságot tartogat, az utcákon szemét, a parkokban ürülék kerülhet a házikedvenc útjába és gyanútlanul belelépve mindezt beviszi majd a lakásba, esetleg még gazdájára is ugrik, ezzel fertőzésveszélynek téve ki őt. A cipők könnyen levehető szerkezetek és csak bele kell őket dobni a fertőtlenítőbe, hogy tiszták legyenek, míg a kutya talpát tisztára mosni macerásabb. Az ember lakta terep ráadásul szilánkokat, éles, szúrós tárgyakat is feltételez, melyektől a cipő megvédheti a puha kis lábat. A téli vagy sáros időszakban szintén fontos valamivel védeni a kutya lábát, egészségét és a lakás tisztaságát. A kutyacipő tehát védelmet nyújt a kutyának és tisztaságot a lakásnak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs