2020. augusztus 09.
Chile legbájosabb kisvárosai

Az Andok-hegység és a Csendes-óceán között található, keskeny földsávot elfoglaló Chile földrajzi sokféleségéről híres. A tájak, a kultúrák és az éghajlat drámai módon megváltozik, amikor a dél-amerikai országba látogat. A városok is pont ilyen változatosak lesznek.

[wp_ad_camp_1]

A híres költő, Pablo Neruda sok rajongója számára nincs jobb hely Chilében, mint az Isla Negra tengerparti közösség. Amikor nem utazott vagy száműzetésben volt, Neruda életének 40 évét a Valparaíso déli részén fekvő tengerparti területen, a Casa de Isla Negra épületében töltötte. Ma a ház egy múzeum, ahol közelről megtekintheti Neruda gyűjteményeit, amelyek a hajóktól a pillangókig és a tengeri kagylókig terjednek. Látogatása után egy kis tengerpart festői helyszínt kínál piknikezni. A dél-chilei Chiloe-sziget fővárosa, Castro az ország harmadik legrégebbi városa.

Az 1567-ben alapított kisvárosban mindig érezheti magát, mintha visszamenne az időben. A sziget keleti partjának hegyfokán található Castro nevezetességei a “palafitos”, a város partvonalát zsúfoló, színesen festett gólyaházak. A jezsuita misszionáriusok által a 17. században épített fatemplomok a sziget kulturális látványosságai. A turisták gyakran Castrót választják alapul az építészeti gyöngyszemek felfedezéséhez. A városban az Iglesia de San Francisco a hagyományos építmények modern részét kínálja. A Lago Llanquihue partján található Frutillar lélegzetelállító kilátást nyújt Chile második legnagyobb tava fölé emelkedő havas Osorno vulkánra. Német hatású építészetével a tóparti falu festői hely. A Museo Colonial Alemán műtárgyakat és teljes méretű szerkezeteket tartalmaz, amelyeket a város eredeti német telepesei használtak. A szomszédos kertekből panorámás kilátás nyílik egy csodás tóra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs