2022. február 25.
Cape Cod fantasztikus érdekességei

Cape Cod, New England alapvető nyári gyarmata. A melegebb hónapokban a jómódúak menedékhelyeként régóta ismert ez a furcsa formájú félsziget, természetesen jó okkal. A különleges tájak, természetvédelmi területek, csodálatos családbarát strandok, történelmi épületek és tenger gyümölcsei keveréke miatt, Cape Cod különleges helyet foglal el Amerika történetében.

A zarándokatyák először Cape Codon szálltak partra, és létrehozták New England első igazi angol települését, Plymouth-ot. Emiatt Cape Cod 17. század elejéig nyúló jeles története az egyik legvonzóbb dolog a környéken – különösen azok számára, akik érdeklődnek az amerikai örökség megismerése iránt. Bár sok minden van benne, ami az északi Provincetowntól egészen a déli Nantucket Islandig húzódik, Cape Codban nem minden a történelemről szól. Számos vízi sportban kipróbálhatja magát, mivel Cape Cod déli strandjai közül sok népszerű a szörfösök és úszók körében. A szörfözés és a vitorlázás is a legjobb tengeri tevékenységek közé tartozik.

Magának Cape Codnak a legészakibb csücskén ülve, a Provincetown – vagy más néven P-town – határozottan jó szállás. Ez nem csak egy nagyszerű hely a nyári tengerparti szórakozásra, köszönhetően a számos homok- és tengerszakaszon, beleértve a Herring Cove Beach-et és a Race Point Beach-et, hanem az LMBTQ-utazók népszerű nyaralóhelye is. Provincetown leghíresebb története az. hogy ezen a ponton szállt partra 1620-ban az úgynevezett zarándokatyákat szállító Mayflower. Erre emlékeznek a Zarándokemlékműnél; a látogatók többet megtudhatnak a Mayflowerről a Provincetown Múzeumban. Tengerparti szállodáival és vendégházaival, köztük számos kifinomult, közepes és felső kategóriás lehetőséggel, Provincetown autóval is könnyen megközelíthető, köszönhetően a Massachusetts Route 6-nak, amely Cape Cod hosszában fut.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs