2020. október 17.
Black Friday akció kedvező árakkal

A „fekete péntek” kifejezés első rögzített használatát nem az ünnepi vásárlásokra, hanem a pénzügyi válságra alkalmazták: konkrétan az amerikai aranypiac 1869. szeptember 24-i összeomlására.

[wp_ad_camp_1]

A Black Friday akció ma már teljesen más jelentőséggel bír, mint régen, és nézzen be a black.Friday.hu weboldalra, hogy ön is többet tudjon meg a hazai fekete péntek akciókról, és megtudhassa, hogy melyik üzlet vagy melyik webáruház milyen akciókkal várja a vásárlókat. Menjünk most vissza a kezdetekhez: A Wall Street két közismerten kíméletlen finanszírozója, Jay Gould és Jim Fisk, együtt dolgoztak, hogy minél többet felvásároljanak a nemzet aranyából, abban a reményben, hogy az árat az égig emelik, és elképesztő haszonért eladják. Fekete pénteken végre kibontakozott az összeesküvés, amely a tőzsdét szabadesésbe sodorta, és mindenkit csődbe vitt a Wall Street-i báróktól a gazdákig.

A hálaadás utáni vásárlással kapcsolatos fekete pénteki hagyomány mögött a leggyakrabban megismételt történet összekapcsolja a kiskereskedőkkel. A történet szerint az egész év veszteséges „piros” működése után, a hálaadás utáni napon állítólag nyereséget termelnek („feketére váltottak”), mert az ünnepi vásárlók annyi pénzt költöttek különböző cikkekre. Noha igaz, hogy a kiskereskedelmi cégek elszámolásukkor a veszteségeket vörösben, a nyereséget pedig fekete színben rögzítették, a fekete péntek eredetének ez a változata a hivatalosan szankcionált – ám pontatlan – történet a hagyomány mögött. Az elmúlt években egy újabb mítosz jelent meg, amely különösen csúnyán csavarja ki a hagyományt, azt állítva, hogy még az 1800-as években a déli ültetvények tulajdonosai kedvezményesen vásárolhattak rabszolgákat a hálaadás napján. Tudja meg ön is milyen akciókkal várja idén a Fórum, a Szeged pláza, vagy a legjobb webáruházak, csak kattintson a black.Friday.hu-ra és itt minden részletet megtalál.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs