2021. augusztus 05.
Bend – Oregon állam egyik legszebb városa

A Bend a természet szerelmeseinek és a szabadtéri rajongók Mekkája, egy festői helyen, a Cascade Range lábánál, Oregon központjában. A küszöbön mindent megtalál, a fenséges hegyektől, hatalmas erdőktől és völgyektől a sziklás kanyonokig. A Deschutes folyó is áthalad a város központján.

A környező változatos tájaknak köszönhetően rengeteg szabadtéri tevékenység és egyéb program található Bendben. Ezek a túrázástól, sziklamászástól és síeléstől az úszásig, a halászatig és a vadvízi evezésig terjednek. Míg a legtöbb ember a rengeteg kalandtevékenységért és a szabadban való közelségért látogat ide, Bendben éttermek, múzeumok és történelmi turisztikai látványosságok is megtalálhatók. A fényes kék ég szinte adott, nem csoda, hogy a kisváros olyan népszerű úti cél egész évben, és rendszeresen az Egyesült Államok legjobb lakóhelyei közé sorolják. A város központjában található a nagy és gyönyörű Drake Park, amely szórakoztató szabadtéri tevékenységeket és kikapcsolódási lehetőségeket kínál. A gyönyörű Mirror Pond mellett fekszik és gyönyörű zöldfelületekkel rendelkezik, ahol ösvények, piknikterületek és játszóterek várják a vendégeket.

1921-ben alapították, Alexander M. Drake-ről kapta a nevét, aki a webhely eredeti tulajdonosa és a Bend alapítója volt. Közvetlenül mellette található az azonos nevű szép történelmi negyed, amely festői utcákat és csodálatosan felújított régi otthonokat tartalmaz. A park körüli sétákon és kerékpározásokon kívül játszhat a buja pázsiton, sütkérezhet a Deschutes folyóra néző gyönyörű kilátásban, vagy részt vehet egy kulturális eseményen vagy fesztiválon. Bend hegyi kerékpáros úticélként ismert. Lenyűgöző, hogy Oregon központjában több mint 900 mérföld nyomvonal található, amely minden szintet és képességet kielégít.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs