2020. július 18.
Belgrád legnépszerűbb látnivalói

A viharos, háború által sújtott múltjával Belgrád olyan, mint egy főnix, amely a hamvaiból felemelkedik, hogy a mai legforróbb európai fővárosok egyikévé váljon. Belgrád, ahol kétmillió ember él, egy csinos város, amely a Duna és a Száva folyók összefolyásánál ül.

[wp_ad_camp_1]

Minden városnak van egy utcája, amely elbűvöl mindenkit a varázsával, a történelmi épületek sorozatával, és ahol a vásárlók szabadon alkudozhatnak Belgrádban ez az utca a Knez Mihailova utca, amelyet egy szerb hercegről neveztek el. Kevesebb, mint egy mérföld hosszú az utca, és a török ​​napokra nyúlik vissza, bár valójában a 19. században jött létre, amikor a gazdagok itt kezdtek el otthonokat építeni. A történelmi épületek között található az 1869-ben épült Srpska Kruna Hotel; a Knez Mihailova, ami az 1870-es évek óta áll, valamint a Greca Kraljica, egy 1835-ban épült kávézó. A Szent Száva-templom 134 méter (440 láb) magas kupolájával uralja Belgrád látképét, ezt sem érdemes kihagyni.

Ahhoz, hogy még magasabb legyen, a kupola tetején egy aranykereszt van, amely közel 12 méter (40 láb) magas. A jelenleg használatban lévő legnagyobb ortodox egyház Szent Szávának  van szentelve, egy fontos középkori személyiségnek, aki megalapította a szerb ortodox egyházat. A Viacar-fennsíkon helyezkedik el, ahol Szent Szávát eltemetésre. A fehér márvány és gránit templom építése 1935-ben kezdődött, a II. Világháború alatt megállt, és 1985-ben folytatódott. Bár manapság még fejlesztés alatt áll, már ez Belgrád egyik legnépszerűbb látnivalója. Az Ada Ciganlija egy szárazföldi mesterséges félsziget a Száva folyóban/tóban, amely Belgrád központi részén halad keresztül. Csodálatos strandjai és sportolási lehetőségei révén az Ada nyáron naponta 100 .000 látogatót vonz, ezért ha ön is Belgrádban jár, ne hagyja ki ezeket a látnivalókat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs