2021. június 23.
Baba ágynemű OEKO-TEX Standard 100 minősítéssel. Mit jelent ez pontosan?

Baba ágynemű a legtöbb baba üzletben kapható, de OEKO-TEX Standard 100 minősítéssel ellátott ágynemű már nem. Mit jelent ez a minősítés, mitől jobb egy ilyen baba ágynemű?

[wp_ad_camp_1]

Az OEKO-TEX 100 standard jelentése: Bizalom a textilben.

A zavartalan alvás kelléke egy minőségi ágynemű. A babák is és a felnőttek is csak így alszanak nyugodtan. Az ágyneműhuzat minősége nagyon fontos, hogy első osztályú legyen. Olyan, amiben nem izzadunk, amitől nem viszketünk, ami nem irritálja bőrünket. A felnőtteken túl, gyermekeinknek ez még fontosabb. A babáknak az alvás nagyon lényeges, fejlődésük miatt. A nyugodt alvási körülmény megteremtése a szülők feladata.

A baba ágynemű ténylegesen első osztályúnak kell, legyen. Ehhez az egyik iránymutató az OEKO-TEX Standard 100 minősítés az ágyneműk csomagolásán és címkéjén. Emellett kiemelt szempont, hogy egy baba ágynemű 100% pamutból legyen. Ezek kettőse már sokat hozzá tud tenni ahhoz, hogy kisbabáink átaludják az éjszakát.

Most lássuk, mi is ez a bizonyos ÖKO-TEX minősítés és miért vegyük figyelembe?

Az OEKO-TEX Standard 100 emblémával ellátott baba ágynemű garantáltan jó minőségű. Ez a szabvány azt jelenti, hogy az ágyneműhöz felhasznált anyagok, beleértve a gombokat, cipzárokat, cérnákat, tépőzárakat, patentokat, szalagokat, címkéket, stb. olyan tanúsítási rendszerrel készítették, melyek figyelembe veszik a humánökológiai szabályokat. Az ilyen tanúsítvánnyal ellátott baba ágyneműben e szerint garantáltan nincs a megengedettől több kémiai vegyi anyag és festék, mely az egészségre ártalmas lenne. Ez a tanúsítási rendszer előírja a textilipar gyártásban használt anyagokban előforduló kémiai anyagoknak még azt a mennyiségét, mely az egészségre garantáltan nem ártalmas.

Azok a termékeket, melyek ezt a minősítést megkapták, rendszeres bevizsgálás alá vetik. Ezt az ellenőrző vizsgálatot a Nemzetközi OEKO-TEX szervezethez tartozó vizsgáló intézetek végzik. Magyarországon erre az ellenőrzésre az 1994 óta működő INNOVATEX Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Öko-Tex ® Zrt. jogosult, s egyedül ő állíthat ki ilyen tanúsítványt.

Az OEKO-TEX tanúsítvánnyal ellátott minden baba ágynemű megbízható. Ha ilyen ágyneműket, ágyneműhuzatokat, lepedőket vásárolunk gyermekeinknek, akkor biztonságban tudhatjuk egészségüket alvás során is.

Olyan webáruházakból vásároljunk baba ágyneműt és ágyneműhuzatot, melyek feltüntetik ezt a tanúsítványt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs