2015. június 02.
Az online társkeresés előnyei és hátrányai

Az emberiség egyik legnagyobb vívmányának tekintett internet csodái közé tartozik az online társkeresés is. Kevés olyan ember van, aki valaha valamilyen formában ne próbálta volna ki akár egy közösségi oldalon, akár egy direkt erre a célra létesített társkereső oldalon az ismerkedést. Viszont mint általában mindennek az online társkeresésnek is megvan a maga szépsége és hátránya.

[wp_ad_camp_1]

Az online társkeresés szinte bevett szokássá vált napjainkban az emberek körében. Az internet segítségével pillanatok alatt hatalmas távolságokat tudunk áthidalni és így persze könnyebben ismerkedni anélkül, hogy kitettük volna otthonról a lábunkat. Ablakot nyit minden korosztály számára, ez főleg az idősebbeknek lehet nagy segítség. Sokszor talán egy idegennek könnyebben meg is tudunk nyílni látatlanba, kevésbé szorongunk, szégyenlősködünk és sok esetben gátlásainktól is hamarabb tudunk megszabadulni, ha online ismerkedünk. Számtalan társkereső oldal ajánlja fel szolgálatait, rengeteg felhasználójuk van, így válogatni is tudunk.

Ezekkel szemben viszont, az online társkeresés veszélyei mindig ott leselkednek ránk a háttérben. Sajnos rengeteg csaló, illetve olyan ember akad ezeken a társkereső oldalakon, akik csak némi szórakozásért használják az online társkeresést. Óvakodnunk kell továbbá attól is, hogy teljesen kiadjuk magunkat, gondolhatunk itt például: személyes adatokra, hivatalos adatokra, vagy esetleges lelki és családi gondokra. Biztosan mindenki hallott már rémtörténeteket arról is, hogy a találkozás alkalmával egészen mást kaptak a felek, mint amit reméltek, sajnos ez is igen gyakran előfordul. A becsapás és a csalódás kockázata igen magas. Sokan élnek vissza a virtuális elérhetetlenséggel is, mondván úgysem derül ki soha, ki ül a képernyő túloldalán. Továbbá hátrányként emelhetjük ki, hogy az írásos kommunikációban nem tudjuk teljesen kifejezni illetve átvinni érzelmeinket, ahogy mi azt gondoljuk igazából, ezáltal könnyen félreértések is kialakulhatnak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs