2021. június 27.
Az öngyógyításról néhány gondolat

A testi és lelki öngyógyítás képessége bennünk van, ami az életből, az élni akarásból jön. Ez a fantasztikus képesség a szervezet öngyógyító, önszabályozó, megújító, folytonosan egyensúlyre törekvő képessége.

[wp_ad_camp_1]

Az igazi egészség nem csupán azt jelenti, hogy éppen nincs semmi bajunk, hanem az is, hogy öngyógyító képességünkkel tudunk-e élni. A gyógyuláshoz kell a saját, gyógyulni akarásunk is és a támogató környezet. Persze az orvostudomány nélkül a ma emberének esélye se lenne az öngyógyítás képességét megtapasztalni. Ha odafigyelünk testünk jelzéseire, észrevehetjük, mi a probléma. Fontos, hogy bízzunk testünkben, el tudjuk hinni, hogy le tudja győzni a betegséget. Az öngyógyításhoz nincs szükség szakemberre, nem kell más, csak nyugalom és tiszta elme. Néhány mély lélegzetvétel után koncentráljunk arra a területre, ahol a betegség található. Kezdjünk el beszélgetni az adott sejtekhez, mondjuk el nekik, hogy szeretnénk, ha meggyógyulnának.

Egyesek szerint a tenyerek összedörzsölésével és aztán a beteg területre helyezésével is hatékonyan tudunk energiát közvetíteni a beteg testrészre. A lényeg, hogy a számunkra legmegfelelőbb módszert megtaláljuk, amiben legjobban hinni tudunk. Már néhány perc magunkra, befelé figyelés is segíthet. Akiben nincs meg az elemi életigenlés, annál először a gyógyulásban való hitet kell visszaadni. Fontos, hogy ne csak mondjuk, hogy meg akarunk gyógyulni, valóban akarjuk is, ne akadályozza semmi a tudatalattinkban a gyógyulás folyamatát. Minél mélyebbre jutunk önmagunk megismerésében, annál nagyobb lesz szabad akaratunk és a magunkba, gyógyulásunkba vetett bizalmunk. Próbáljunk minél több időt a természetben tölteni és olyan emberekkel körül venni magunkat, akik feltöltenek, pozitív hatást váltanak ki belőlünk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs