2020. december 18.
Az önbizalom megteremtésének módjai egy állásinterjúhoz

Az interjú az álláskeresési folyamat egyik eleme, amelyet a legtöbben utálnak. Míg a munkaadó jeleként szolgál arra nézve, hogy határozottan figyelembe veszik Önt egy pozíció betöltésében, dühöt okozhat azoknak a jelölteknek is, akik attól tartanak, hogy olyan hibákat követnek el, amelyek kizárják őket.

[wp_ad_camp_1]

A szorongásos interjúk legyőzésének nagyszerű módja, ha elkezdjük jól érezni magunkat a folyamatban. Segítségre van szüksége az odaérkezéshez? Íme néhány módszer az önbizalom növelésére az állásinterjúhoz. Az interjúba vetett bizalom növelésének egyik nagyszerű módja az, ha rengeteg kutatást végez a vállalatról és a pozícióról, amelyet követ. Az interjúztatók gyakran felteszik a kérdést: “Tud valamit a cégünkről?” Legtöbbször a jelöltek homályos válaszokat adnak, vagy – legrosszabb esetben – “Nem” választ adnak. Ha képes megosztani a vállalat háttérinformációit és bemutatni a szóban forgó pozíció jövőbeli céljainak ismeretét, lehetősége lesz lenyűgözni az interjúztatót. Az interjúra való felkészülés fontos lépése, hogy képes felidézni saját karrier-történetét, és megvitatni a leendő célokat a céggel és a szakmai életében is. De amikor visszatekint a karrierjére, feltétlenül kutasson online, és győződjön meg arról, hogy az interneten nincsenek olyan dolgai, amelyeket fel lehetne hozni ön ellen az interjúban.

Ne feledje, hogy a cégek gyakran végeznek háttérellenőrzéseket a keresőmotorokon keresztül. Az interjúba vetett bizalom növelésének másik nagyszerű módja a nagy nap előtti gyakorlás. Ezt úgy teheti meg, hogy a tükör előtt válaszol a kérdésekre, hogy elolvassa saját arckifejezéseit és testbeszédét, vagy egy barátja segít egy állásinterjúban. Nagyon jó, ha olyan professzionális ruhát talál, amelyet kényelmesen visel. Ha jól érzi magát a ruháiban, és tudja, hogy teljesen felkészült, akkor csodákra képes a bizalom növelése a nagy nap előtt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs