2019. február 02.
Az olasz pizzák jellemzői?

Talán nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a pizzát szinte mindenki szereti. Ám a pizza imádók csak fele van tisztában azzal, hogy milyen is az olasz pizza. Az olasz kézműves pizzák elkészítése nagyon komoly tapasztalatot von maga után. Ugyanis számos kritériumnak kell, hogy megfeleljenek.

[wp_ad_camp_1]

Mi most megmutatunk pár szempontot, amely nagyon fontos egy olasz pizza esetén. Az egyik legfontosabb ismertetője az olasz pizzáknak, hogy a tésztájuk kívül ropogós és belül puha. Ezen felül még meg kell jegyezni a tésztát illetően, hogy nagyon fontos, hogy mindig frissen legyen elkészítve. A pizza tészta méretre nyújtása nagyon komoly tapasztalatot igényel. Az olaszok, hogy elérjék a megfelelő minőséget mindig magas fehérje tartalmú búzalisztet használnak. A tésztát a pizzaszósz követi, melyet nagyon fontos, hogy mindig friss paradicsomból készítsenek el. Melyet fűszereznek, ám tartósítószert nem tartalmaznak. Az olasz pizzaszószok legfontosabb hozzávalói az oregano és bazsalikom.

Továbbá az is fontos tudnivalónak számít, hogy az olasz pizzákat sosem hagyományos kemencékben sütik, hanem speciális pizzasütő köveken teszik azt. Ezeknek a pizzasütő köveknek az egyik legnagyobb előnye, hogy képesek egyenletesen eloszlatni a hőt. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a pizza széle ropogós a belseje pedig puha lesz. Az olasz pizzákról még azt is el kell mondani, hogy csakis kiváló olasz alapanyagokból készülnek. Hiszen az olaszok úgy tartják, hogy jó pizzát, csak is minőségi alapanyagokból lehet előállítani. Az olasz pizzák elengedhetetlen kelléke a sajt, melyre minden esetben mozzarellat használnak. Bizonyára az olvasók és a pizza kedvelők számára sok olyan különbség feltűnt, amely a magyar pizzákra nem jellemző. Talán az egyik legfontosabb, hogy vastagabb tésztával készülnek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs