2020. augusztus 26.
Az olasz Passata egész évben friss paradicsom ízt ad

A nyári hónapokban rengeteg gyönyörűen lédús, édes és érett paradicsom érik meg a főzéshez, friss ízeket kínálva néhány kedvenc tésztánkhoz, salátánkhoz és szendvicsünkhöz.

[wp_ad_camp_1]

De, amikor a nyár legjobb termékei elhagynak minket, konzerves paradicsommal és szószokkal maradunk, amelyek nem ugyanazt az ízértéket kínálják. Akár olasz tésztaszószt akarunk készíteni, akár shakshukát felverni, a nyári paradicsomíz gyors és könnyű elérése egész évben nagy jelentőségű lehet a friss, minőségi ételek előállításában. A Passata egyfajta paradicsompüré, amely friss, szezonális paradicsomból készül, és amelyek gyakran alapul szolgálnak tésztaszószokhoz, levesekhez, pörköltekhez és egyéb ételekhez. Csakúgy, mint a pomodori pelati (konzerv hámozott paradicsom) esetében, a pasztát hagyományosan nyár végén, a paradicsom csúcsidőszakában készítik, így a betakarított paradicsomot az év hátralévő részében megőrzik.

Bár az olasz passata paradicsompüré címkével van ellátva, teljesen különbözik attól a konzerv paradicsompürétől, amelyet a legtöbb hazai szupermarket polcán talál. A hazai paradicsompüré sűrű állagú és sötét, és viszonylag édes ízűre főzték. Nagyszerűek olyan ételekhez, mint az amerikai stílusú chili, de nem igazán pótolják a friss paradicsomszósz fényességét és állagát. A Passata ezzel szemben a konzerv paradicsom gyors és egyszerű alternatívájaként használható, így tökéletesen alkalmas levesekhez, szószokhoz és pörköltekhez, amelyek sima paradicsomterméket igényelnek. Ha olyan összetevőt keres, amely fényesebb, frissebb ízt ad az ételekhez, a passata elengedhetetlen. Gyors megoldás a hétköznapi étkezésekre, reggelire ebédre és akár vacsorára is, különösen akkor, ha ön és családtagjai is kedvelik a paradicsomalapú tésztaszószt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs