2021. április 18.
Az irodai szék kiválasztásának főbb szempontjai

Rohanó világunkban jóval több időt töltünk íróasztalnál ülve, mint korábban bármikor. Nagyon fontos, hogy ezt az időt a lehető legkényelmesebb pozícióban töltsük el, ha meg akarjuk előzni a későbbi komolyabb egészségügyi problémákat.

[wp_ad_camp_1]

Székünk hatást gyakorol a koncentrációs képességünkre és a közérzetünkre. egy rosszul megválasztott irodaszék nemcsak kimerültséget okozhat, hanem gerinc- és mozgásszervi panaszokat is, és hasi szerveink vérkeringésére is hatással lehet. Fontos, hogy az irodai szék ergonomikus kialakítású legyen, ami igazodik a test fiziológiai sajátosságához, hosszabb távon is kényelmes ülést lehetővé téve. A jó szék kialakításánál figyelnek arra, hogy megmaradjon használója gerincoszlopának természetes S alakja. Ezzel olyan váz- és izomrendszeri problémák előzhetők meg, mint az isiáz és a hátfájdalom. Ülés közben 50%-kal nagyobb nyomás terheli a csigolyák közötti porckorongokat mint állva.

Egy jó irodai szék megtámasztja a derekat. Fontos, hogy állítható legyen a derékrés, a karfa, a háttámla dőlésszöge, valamint a szék magassága. A széknek könnyen kell mozogni, ha padlószőnyegen fogjuk használni, akkor érdemes olyan görgőjüt választani, ami speciálisan szőnyegre van tervezve. Érdemes légáteresztő háttámlájú terméket választani, ami nem melegíti a hátat. Ma már vannak szinkron mechanikával felszerelt székek, ahol az ülőlap és a hátlap egymással szinkron eltérő mértékű mozgást végez. A tartósság is fontos szempont a választásnál, valamint az is, hogy a szék passzoljon az iroda többi berendezéséhez. A jó irodai szék kiválasztásával kellemesebbé tehető a munkahelyen vagy gép előtt töltött idő és a reumatológiai és ortopédiai szakrendelések is elkerülhetők.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs