2016. szeptember 16.
Az instant kávé mindent feljavít

Őszintén szólva nem az instant kávé az, ami miatt megéri felkelni reggelente, viszont ez nem jelenti azt, hogy az eszpresszó por (vagy más típusú instant kávé) nem tehet izgalmasabbá más ételeket. Instant kávéval teljesen megváltoztathatja a szószokat, pácokat és a fagylaltot is. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyeket különösen feldob az instant kávé vagy eszpresszó por.

[wp_ad_camp_1]

A pácokat különösen feldobhatja az instant kávé, csak keverje össze az instant kávét forró vízben és pácolja be ezzel a húst, az eredmény ínycsiklandozó lesz. A turmixokon is javíthatnak az instant kávék, csak szórjon a turmix tetejére egy csipetnyi expresszó port, hogy turmixa kávé ízű legyen és megadja önnek a lendületet. Ha a zabpehelyre és a gabonára kerül sor, ezeken is sokat ízesíthet az instant kávé, mégpedig úgy, hogy hozzáad egy evőkanál eszpresszó port a szokásos tál zabpelyhéhez vagy gabonapelyhéhez, majd ezt a kombinációt keverje össze tejjel és egy igazán varázslatos kombinációt fog kapni, amellyel egyszerre fogyasztható el reggelije és a reggeli kávéja is.

A fagylaltot és süteményeket is ízesítheti az instant kávé, ezért szórjon egy keveset ezek tetejére, és már egy teljesen más ízű desszertet kaphat. Jégkrém alapnak is megfelelő lehet az instant kávé, minden adag jégkrém alappal keverjen össze három evőkanál eszpresszó port és így a jégkrémnek olyan íze lesz mintha csak egy cukrászdában rendelte volna. A kávés salátaöntet is ínycsiklandozó lehet, vagyis az eszpresszó port hozzáadása a salátaöntethez az egész étkezést élvezetesebbé teszi. A szószokat is feldobhatja az instant kávé, hiszen az egy füstös- mogyorós ízt kölcsönöz bármilyen szósznak. Próbálja ki tehát ezeket a trükköket és az ön ételei is érdekesebbek és élvezetesebbek lesznek egy kis instant kávéval megspékelve.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs